Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 18. augusta 2013

DICKSON CARR, JOHN - A KASTÉLY TITKA

DICKSON CARR, JOHN

A KASTÉLY TITKA
(Scandal at High Chimneys)

Albatrosz, Budapest, 1979
preklad Zoltán Árokszállásy
ISBN 963-07-1804-6

beletria, román, kriminálka
244 s., maďarčina
hmotnosť: 169 g

mäkká väzba
stav: zachovalá

0,10 € PREDANÉ

*W1A*

A címben szereplő kastélyban éldegél Matthew Damon úr, három gyermekével, a kicsapongó Victorral, a gyenge idegrendszerű szőke Celiával, és a kicsattanóan temperamentumos Kate-tel. Nem hagyhatjuk említés nélkül Damon úr bájos ifjú hitvesét sem, a Damon gyerekek mostohaanyját, aki a színpadot cserélte fel a kastély úrnőjének szerepkörével. 

Egy szép napon Victor Damon furcsa okkal hívja meg a kastélyba barátját, Clive Stricklandet, az ifjú regényírót. Clive küldetéséről egyelőre természetesen nem árulhatunk el semmit, annyi azonban bizonyos, hogy merőben más lesz a kimenetele, mint akár ő, akár az olvasók sejtették volna...

John Dickson Carr, a híres angol detektívregény-író neve nem ismeretlen a magyar olvasó előtt sem. Ez a regénye azonban elüt az eddig kiadottaktól, olvasóit ugyanis Viktória királynő korába kalauzolja, és „komoly” írónak is dicséretére váló műgonddal ábrázolja a múlt század Angliájának londoni és vidéki életformáját egyaránt. Nem kell félni: a múlt század vidéki kastélyai csakolyan alkalmasak voltak relytélyes bűntények elkövetésére /és kibogozására/, mint a modern bűnügyi regények bármelyik színhelye. Nem szűkölködik rejtelmekben és bűnügyekben a Damon család története sem, amelynek legizgalmasabb és legvégzetesebb napjai elevenednek meg John Dickson Carr regényében.