Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 17. augusta 2013

HUTCHIN, KENNETH C. - AKO SI NEZABIŤ DETI

HUTCHIN, KENNETH C.

AKO SI NEZABIŤ DETI
(How Not to Kill Your Children)

Osveta. Martin, 1972
1. vydanie, 20.000 výtlačkov
preklad Andrej Patka

psychológia, sociológia, zdravie
268 s., slovenčina
hmotnosť: 387 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav:  výborný nečítaná

0,90 €

*R15*  (kontrola 14.2.2016)

 Táto kniha vznikla vlastne náhodou. Aspoň tak to tvrdí jej autor, keď hneď v jej úvode spomína, čo mu bolo podnetom pre jej napísanie — otázka recenzenta, či po dvoch publikáciách o mužoch pre ženy a o ženách pre mužov autor nenapíše aj tretiu knihu o deťoch, určenú rodičom a vychovávateľom. A tak sa zrodila nová kniha — náhodou, ale vonkoncom nie len tak, z ničoho nič.

Lebo jej základom sú autorove dlhoročné skúsenosti lekára i otca troch detí. Každému rodičovi a vychovávateľovi musí byť blízke každé slovo londýnskeho lekára, ktorého dve knihy Ako si nezabit muža a Ako si nezabiť ženu slovenský čitateľ už má naporúdzi na knižnom pulte alebo aj vo svojej knižnici.

Napriek tomu, že autor čerpal svoje skúsenosti a podklady pre túto knihu v prostredí v mnohom odlišnom od nášho, predsa len to hlavné — dať rodičom vedieť, ako si chrániť a vychovávať deti — je spoločné aj pre rodičov u nás. Lebo veľa ráz ani nezáleží na tom, čo všetko pre svoje deti urobíme, ale na tom, ako to urobíme. Ide o postoj, nie
chvíľkový, ale trvalý, dalo by sa povedať — celoživotný. Veď podľa jeho názoru rodičovstvo je dlhodobá, ťažká a zložitá príprava na starorodičovstvo, na jeseň života, keď každý rodič má vo svojich deťoch a vnúčatách zbierať zaslúžené plody svojej celoživotnej námahy.

Je v tejto knihe nemálo múdrych myšlienok i premyslených rád, o ktorých hodno popremýšľať. A nielen popremýšľať, ale ich aj uskutočňovať. Je to kniha jemne korenená humorom a naplnená životnou múdrosťou i láskou k človeku. Obsahuje nielen rady, ako si počínať, keď dieťa ochorie, ale aj dobre mienené pokyny, ako ho vychovávať a pripravovať na život. Autor stavia výchovu dieťaťa na dvoch stĺpoch — na láske a disciplíne. Aj láska, aj disciplína v rodine úzko súvisia, navzájom sa vyvažujú a musia vyvažovať, lebo len tak možno dieťa vychovať ako dobrého, mysliaceho a všestranne schopného človeka.

Veríme, že knižka Ako si nezabit deti nájde svojich čitateľov tak, ako si ich našli jej predchodcovia, knižky Ako si nezabiť muža a Ako si nezabiť ženu. Ak ich ešte nepoznáte, odporúčame vám zadovážiť si ich. Nebudete ľutovať, lebo okrem pôžitku z čítania nájdete v nich mnoho cenného na svoje poučenie.