Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 17. novembra 2012

ŠMIRALA, JOZEF - AKUPRESÚROU K ZDRAVIU, SILE A KRÁSE

ŠMIRALA, JOZEF MUDr.

AKUPRESÚROU K ZDRAVIU, SILE A KRÁSE

Aktuell, Bratislava, 1997
ISBN 80-88733-51-0
ilustrácie: Ing. arch. Lívia Šmíralová

zdravie, akupresúra, alternatívna medicína, alternatívne liečenie
400 s., slovenčina
hmotnosť: 477 g

tvrdá väzba
stav: výborný, nepoužívaná

2,70 € PREDANÉ!

*098*


Akupresúra patrí medzi najstaršie medicínske postupy, ktoré sa v Číne a v krajinách Orientu používajú už asi štyri tisíc rokov. Teoreticky vychádza z tých istých základov ako akupunktúra. Využíva systém jej dráh a aktívnych bodov, ktoré pri liečbe a prevencii ovplyvňuje rôznymi formami lokalizovaného tlaku a masážnych úkonov. Výhodou akupresúry je jej jednoduchosť, neinvazívnosť a bezpečnosť. Pri jej vykonávaní nedochádza k narušeniu celistvosti kože a nemôže dôjsť k prenosu infekcie. Dôsledkom je aj absolútna nebolestivosť. Dobre ju znášajú aj deti a precitlivení ľudia. Po získaní poznatkov a skúseností ju môže vykonávať aj sám pacient, alebo jeho rodinný príslušník formou samoliečby či vzájomnej liečby. Akupresúra je na rozdiel od akupunktúry metodikou s menšou cielenosťou liečebných zásahov a väčším rozptylom pôsobenia na regulačné deje v organizme. V dôsledku toho aj nástup liečebných účinkov je menej rýchly a intenzívny než pri akupunktúre. Možno ju vykonávať dlhodobo v domácom prostredí, na pracovisku či inde a jej celkové výsledky bývajú veľmi dobré. Používa sa ako preventívna a rekondičná metodika na ovplyvnenie únavy, regeneráciu a mobilizáciu obranných síl organizmu, na zlepšenie celkovej výkonnosti i ako súčasť liečby na ovplyvňovanie bolestivých stavov, alergických ochorení, funkčných porúch a v ďalších indikáciách. Kvalifikovane vykonávaná akupresúra nemá nijaké vedľajšie nepriaznivé účinky. Naopak, skracuje dobu trvania liečby a pomáha redukovať množstvo užívaných liekov. Dôležité sú tiež jej prínosy spoločenské - zvyšovanie zdravotného uvedomenia, aktívna zaangažovanosť človeka na vlastnej liečbe, zvyšovanie pocitu zdravia a duševnej sviežosti i radosti zo života.

Kniha Akupresúrou k zdraviu, sile a kráse umožňuje každému získať potrebné vedomosti o akupresúre a možnostiach jej praktického využitia. V dôsledku toho bude zaujímať akiste nielen lekárov a zdravotníckych pracovníkov, ale aj širokú verejnosť ä najmä tú jej časť, ktorej nie je ľahostajné vlastné zdravie a úsilie o jeho zachovanie a zlepšenie.