Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 10. marca 2012

TAKÁČ, MIKULÁŠ - ZÁKLADY DIAGNOSTIKY VO VNÚTORNOM LEKÁRSTVE

TAKÁČ, MIKULÁŠ a kolektív

ZÁKLADY DIAGNOSTIKY VO VNÚTORNOM LEKÁRSTVE

Osveta, Martin, 1980
edícia Učebnice pre lekárske fakulty
2. vydanie, 12.000 výtlačkov

učebnice, zdravie, zdravotnícka literatúra
633 s. + 32 s. farebná príloha, slovenčina
hmotnosť: 1270 g

tvrdá väzba, veľký formát
stav: vynikajúci, nepoužívaná

9,00 € PREDANÉ!

*077*



Účinne liečiť chorobu možno iba po určení správnej diagnózy. Používanie stále nových a zložitejších diagnostických metód a metodík umožnené súčasným rozvojom vedy a techniky dáva na to nové možnosti, ale zároveň zvyšuje nároky na prípravu a prácu lekára. Je nevyhnutné, aby budúci lekár získal podstatnú časť vedomostí už počas vysokoškolského štúdia.

Autori tejto modernej učebnice sa preto usilovali vypracovať čo najúplnejší prehľad súčasných diagnostických metód. Prístupnou formou analyzujú klasické určenie anamnézy, pričom zdôrazňujú hlavné symptómy pri chorobách jednotlivých systémov a orgánov. Opisujú fyzikálne a röntgenové vyšetrovacie metódy, vyšetrenia pri chorobách kardiovaskulárneho systému, ako sú elektrokardiografia, funkčné vyšetrenie pľúc a gastrointestinálneho traktu, vyšetrovacie metódy pri ochoreniach endokrinného systému, vyšetrenia pri chorobách obličiek, pri poruchách acidobázickej rovnováhy a krvotvorby, ako aj vyšetrenia v klinickej cytogenetike.

Oproti prvému vydaniu autori doplnili učebnicu o imunologické a rádioanalytické vyšetrovacie metódy. Hoci ide o základné údaje, poslucháčom medicíny pomôžu orientovať sa i v tomto odbore. Prehľadnosť učebnice zvyšuje rozsiahly obrazový materiál — pôvodný aj nový, dosiaľ knižne nepublikovaný, ako i podrobný vecný register.

Kniha, ktorá mala priaznivý ohlas u odbornej verejnosti už v prvom vydaní, pretože v nej možno nájsť všetko, čo dnešný lekár pri svojej každodennej diagnostickej praxi potrebuje, je určená predovšetkým poslucháčom lekárskych fakúlt, môže však slúžiť aj ako pomôcka na postgraduálne štúdium.