Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 24. marca 2012

ŘÍDKÝ, JOZEF - BOJÍTE SA ATEROSKLERÓZY?

ŘÍDKÝ, JOZEF

BOJÍTE SA ATEROSKLERÓZY?

Osveta, Martin, 1978
Edícia Zdravie všetkým (35)
1. vydanie, 3.000 výtlačkov

 zdravie, srdcovocievne choroby,
196 s., slovenčina
hmotnosť: 191 g

mäkká väzba
stav: výborný

0,70 €

*087*






Človek v stredných rokoch, ak sa cíti zatiaľ celkom zdravý a pri sile, len ťažko uverí, že by aj on mohol patriť k tej väčšej polovici ľudí, ktorá je ohrozená aterosklerózou a jej komplikáciami. A v tom je ten háčik — momentálny pocit dobrej výkonnosti a plného zdravia nás pričasto odzbrojuje v obrane proti zatiaľ neviditeľnému nepriateľovi. Ateroskleróza je totiž práve preto zákerná, že spočiatku svojmu "nositeľovi" nespôsobuje nijaké výrazné ťažkosti alebo vyvoláva príznaky len veľmi necharakteristické. Tak uniká spravidla našej pozornosti práve v tom štádiu, keď by sa dalo proti nej ešte niečo účinné urobiť. Lebo keď sa už zjavia zreteľné príznaky a vážnejšie komplikácie, nedá sa už ateroskleróza liečiť. Potom neostáva nič iné, iba sa pokúsil zastaviť chorobný proces, prípadne zabrániť ďalším komplikáciám. Navyše nie je zriedkavosťou, že komplikácie sa zjavia priamo a odrazu, bez výrazných varovných signálov. Čo má robiť človek, ktorý chce predísť ateroskleróze?

Vyžaduje si tu predovšetkým nezaujato sa pozrieť na svoj životný štýl — koľko máme telesného pohybu, ako sa stravujeme, ako reagujeme na denné problémy a strasti, ktorým zlozvykom holdujeme, ako vieme využívať voľný čas atď. Táto knižka chce dať teda odpoveď na túto základnú otázku. Chce poradiť každému z nás, veď všetci bez rozdielu sme ohrození touto zákernou chorobou. Autor načrtáva obraz aterosklerózy a radí, čo by každý z nás mal urobiť, ak sa jej chce vyhnúť alebo jej vývoj čo najviac obmedziť. Roky tvorivej práce a radosti zo života ktoré si tak uchováme, stoja za to.