Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 10. marca 2012

BERNSTEIN, LEONARD - A MUZSIKA ÖRÖME

BERNSTEIN, LEONARD

A MUZSIKA ÖRÖME
(The Joy of Music)

Gondolat, Budapest, 1976
ISBN 963 280 397 3
15.000 výtlačkov

hudba, hudobná teória
324 s., maďarčina
hmotnosť: 380 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav : výborný, nepoužívaná

0,80 € DAROVANÉ

*077*
Kto bol LEONARD BERNSTEIN ? Viete, že bol riaditeľom Newyorskej filharmónie ?


A Televízió jóvoltából ma Leonard Bernstein (*1918) arca, zenemagyarázata éppolyan népszerű, mint a West Side Story dallamai - nálunk, Magyarországon is. Különös örömmel nyújtunk hát át most egy csokorra valót Bernstein tisztelőinek, írásaiból. Ezeket két könyvéből, „A muzsika öröme" és „A zene végtelen változatossága" című kötetéből válogattuk. Bernstein nemcsak a zenei, de minden fajta ismeretterjesztés utolérhetetlen mestere. Írásainak varázsa éppúgy magával ragad, mint szavaié a képernyőről. A nagy amerikai karmester és zongoraművész, a világhírű zeneszerző egyedülálló módon ért hozzá, hogy kedvesen, szakmabeli és laikus számára egyaránt világosan, akár köznapi példákkal megvilágítva, de mégis mindig szakszerűen, a szokásos belemagyarázások nélkül beszéljen a zenéről. És nem csak beszél: hallani, hallgatni tanít, az élet egyik legszebb adományának élvezetére. Mert szavai nyomán „ragályossá" válik a zene - Bernsteinből kiapadhatatlanul sugárzó - szeretete. Így van ez akár Bachról vagy a dzsesszről, Beethovenről vagy a musicalről, a felhangokról, a ritmusról vagy a modern muzsikáról beszél, akár a vezénylésről vagy a zeneszerzői ihletről.

A TV-ben bemutatott zenéket itt ábrák, kottapéldák helyettesítik. De aki nem tud kottát olvasni, az is megérti az összefüggéseket, magából a szövegből.