GINGRAS, DENIS
VÝŽIVOU PROTI RAKOVINĚ
Prevence rakoviny pomocí stravy
Vyšehrad, Praha, 2008
1. vydanie
ISBN 978-80-7021-907-2
knihy v češtine, zdravie, výživa, alternatívne liečenie,
216 s., čeština
tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý
predané
*zdr*
V době, kdy se rakovina stala celosvětovým „strašákem“, přicházejí dva
onkologové z kanadského Québecu s návodem, jak se proti této zhoubné
nemoci chránit správnou výživou. Úvodní kapitoly jsou věnovány stručné
charakteristice rakoviny, jejím příčinám, vývoji a léčbě. Hlavní část
knihy se zabývá otázkou, jakou roli hraje v tomto procesu strava,
zejména pak potravinami, které tuto nemoc zpomalují či dokážou její
postup zastavit. Nejnovější výzkumy ukazují, že kromě ovoce a zeleniny i
další potraviny jako zelený čaj, červené víno nebo čokoláda obsahují
protirakovinné složky. Každodenní vhodně zvolená strava tedy může
působit terapeuticky – výživa se tak může stát prostým, ale účinným
prostředkem proti vzniku a postupu rakoviny.