Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 15. apríla 2024

OLEXA, LADISLAV - V TIENI ŠÍPOVÝCH KRÍŽOV

OLEXA, LADISLAV
VIPLER, VLADIMÍR

V TIENI ŠÍPOVÝCH KRÍŽOV

Krajský dom osvety, Košice, 1959
obálka Vojtech Kálna
15.000 výtlačkov

história, II. svetová vojna,
144 s., čb obr., slovenčina

mäkká väzba
stav: obchytaná, používaná

12,00 €

*w-kukf*cass*

Pred necelým mesiacom skončil v Košiciach proces s príslušníkmi Strany šípových krížov a už dnes, zcela v tendenciách Majakovského „sociálnej objednávky" prichádza do rúk čitateľskej verejnosti 150-stránkový portrét vražednej tváre horthyovského a szálasiovského fašizmu.

Komu sa táto krvavá tvár podobá, niet pochýb. Fašizmus je rovnako zverský, nech už ide o akúkoľvek jeho podobu. Všetci sa príliš dobre pamätáme na neblahú minulosť klérofašistického tzv. Slovenského štátu, hrôzy nacistickej nadvlády v českých krajinách a neľudské fašistické zverstvá, páchané v druhej svetovej vojne od Ukrajiny až po Oradour. Možno zabudnúť? Nie! Na stovky a tisíce mŕtvych komunistov, pokrokových občanov z radov robotníkov, roľníkov a pracujúcej inteligencie, na desiatky tisícov väznených a beštiálnym spôsobom povraždených otcov, matiek, bratov, sestier a všetkých tých rodných, sa nedá nespomínať...

Lad. Olexovi a Vlad. Viplerovi sa vydaril ich zámer. Na základe starostlivého štúdia zachovaných dokumentov i rozprávania účastníkov, prijateľným, nevyumelkovaným jazykom a historickou pravdou podloženým slovom dokázali odkryť korene a prejavy hrôzovlády nacistických prisluchovačov i vo výstižnej skratke načrtnúť boj komunistickej strany na čele antifašistických síl v období najťažšieho horthyovského a szálasiovského útlaku za slobodný život pracujúceho ľudu.

Snahy rozpútať atómovú vojnu, výčiny francúzskych kolonialistov v Alžírsku, fašizačný proces v západnom Nemecku sú nezvratným dôkazom, že nebezpečie fašizmu ešte nepominulo. Preto každý čitateľ po prečítaní tejto publikácie iste prizná, že fučíkovské „Ľudia bedlite" bolo autorom najvyšším krédom ich tak potrebného a záslužného úsilia.