Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 12. novembra 2013

DVOŘÁK, JOSEF - ČLOVĚK MEZI ŽIVOTEM A SMRTÍ

DVOŘÁK, JOSEF Doc., MUDr., CSc.

ČLOVĚK MEZI ŽIVOTEM A SMRTÍ

Avicenum, Praha, 1986
edícia Život a zdraví
1. vydanie, 17.000 výtlačkov

zdravie, psychológia, smrť
252 s., 49 čb obr., čeština
hmotnosť: 266 g

mäkká väzba

1,50 € stav: perfektný, nepoužívaná *103*
1,50 € stav: veľmi dobrý, knižničné pečiatky *bib10* in *041*
1,30 € stav: dobrý *H-6-4*

 ZEMĚ JE NEKLIDNÁ PLANETA. Ve své historii procházela velkými změnami. Život nedosáhl svého vrcholu v člověkovi proto, že by evoluce probíhala plynule, v poklidu přírody, nýbrž právě proto, že se živé organismy musely nejednou přizpůsobovat až za hranice dosavadních možnosti, musely se až od kořene měnit a překonávat zvraty a katastrofy. Svým způsobem je člověk vlastně plodem katastrof. Lidé a lidská společnost již téměř ovládli zeměkouli a sahají po hvězdách. Zatím se jim však nepodařilo zvládnout sama sebe. Lidstvo tak stoji před možnosti katastrofy mnohem zhoubnější, než jaká mu kdy dříve hrozila. Je to katastrofa jaderná, kterou mohou vyvolat sami lidé. Ta může být mnohem horší, než jakákoliv pozemská přírodní katastrofa. Nebyla by to změna, která by posunula evoluci o stupeň kupředu. Naopak. Dnešní pozemský život by byl zničen. Země by se vrátila do doby, kdy život začínal. S jediným rozdílem. Cesta evoluce k člověku by byla životu asi již uzavřena. Neboť evoluce se nedá opakovat. Nedá se ovšem ani zastavit. A tak by šla dále — ale jinak než dosud.

Byl by to evoluční proces nepochybně zajímavý.

Avšak již nikdy by ho neměl kdo pozorovat... ani obdivovat ...

Doufáme, že lidstvo dokáže zabránit této hrozbě svého zničeni, že ji překoná tak, jako mnoho lidí — o některých je právě tato kniha — překonalo hranici mezi životem a smrti.