Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 26. novembra 2013

KOLOMINSKIJ, JAKOV ĽVOVIČ - TAJEMSTVÍ PSYCHOLOGIE

KOLOMINSKIJ, JAKOV ĽVOVIČ

TAJEMSTVÍ PSYCHOLOGIE
(Besedy o tajnach psichiki)

Mladá fronta, Praha, 1982
edícia Prameny (45)
preklad: Jana Smolanová
1. vydanie, 9.000 výtlačkov

psychológia
184 s., čeština
hmotnosť: 172 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

0,70 €

*106* in **S2P**

Po úspěšné knize J. L. Kolominského Člověk je tvor společenský, která vyšla v nakladatelství Mladá fronta v r. 1974, se máme možnost seznámit s druhou psychologickou publikaci tohoto známého sovětského autora. Tentokrát Kolominskij vychází z naivních názorů některých lidí, kteří se dívají na psychologii jako na něco zbytečného, nepotřebného, kteří si myslí, že vystačí při pohledu na lidské nitro se svým laickým přístupem, a zdůrazňuje naopak nezbytnost vědeckého postupu při zkoumání lidské duše ve dvacátém století. Jedná se o populární vyklad psychologie, v žádném případě nejde o ryze teoretické dílo. 

V jednotlivých kapitolách se dozvíme, jak postupují psychologové při experimentech, jak se provádějí některé psychologické testy, podrobněji se seznámíme napr. se „záhadným světem dítěte“.

„K tomu, abychom se stali člověkem, pouhá biologická dědičnost nestačí. Je třeba také dědičnosti sociální, je třeba žít mezi lidmi, děti musí komunikovat s dospělými. To je tak přirozené a samozřejmé, že tomu nevěnujeme pozornost. Jako vzduch, který dýcháme. Zákony postřehneme teprve tehdy, když jsou porušovány.

Kniha J. L. Kolominského Tajemství psychologie nám svěžím způsobem přiblíží a osvětlí některé otázky, na něž jsme často hledali odpověď.