Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 17. novembra 2013

RYBKA, JAROSLAV - AMERICKÁ ZASTAVENÍ

RYBKA, JAROSLAV prof., MUDr., DrSc.

AMERICKÁ ZASTAVENÍ
A několik poznámek k světové diabetologii

Avicenum, Praha, 1988
1. vydanie, 10.000 výtlačkov

zdravie, cestopis
136 s., 30 obr., čeština
hmotnosť: 180 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

0,90 €

*R16* (kontrola 23.2.2016)

Počítač v životě Američanů a pohled do kolébky moderního amerického národa; historie a současnost Harvardovy univerzity: krédo amerického způsobu života; práce na Joslin Clinic a kritéria kompenzace cukrovky; kultúrní život v Bostonu; diskuse o kancerogenitě umělých sladidel; vánoce se Santa Clasem a výchova mladé generace ve Spojených státech; odmítnutí lékařské péče a důkazy tzv. hospodářského přesunu; opěvovaná a zatracovaná Mississippi a osidlování indiánských území; Nebraska neboli Cornhusker State; výchova pacienta ve zdravotnictví a diabetik aktivním členem zdravotnického týmu; země snů — Kalifornie a přistáni v nejkrásnějším městě světa — San Francisku; univerzitní USA zrcadlem života americké společnosti; novodobá historie objevení biosyntetického lidského inzulínu; federální vězení Alcatraz jako turistická atrakce; sanfranciské prvenství — zrod hnutí beatniků, hippies i hnutí Černých panterů: věčné otisky slavných hvězd v Hollywoodu: otazníky nad redukční dietou diabetiků: zelená poduška Floridy a pláže Palm Beach; jogging pro diabetiky; automobil — druhá přirozenost Ameriky; historie neviditelného císařství jihu — Ku-Klux-Klanu; krásná a drahá katastrofa — New York; kriminální živly v ráji metra; budoucnost perorálních antidiabetik a vzpomínkové rozloučení s Amerikou.
V přitažlivém vyprávěni našeho předního internisty — diabetologa — prof. MUDr. JAROSLAVA RYBKY. DrSc. z pracovní cesty po Spojených státech amerických.