Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 14. novembra 2013

SYŘIŠŤOVÁ, EVA - PUKNUTÝ ČAS

SYŘIŠŤOVÁ, EVA

PUKNUTÝ ČAS
(Puklý čas)

Osveta, Martin, 1988
preklad Jana Nováčková
ilustrácie Karel Svolinský
1. vydanie, 4.500 výtlačkov

beletria, próza krátka,
140 s., slovenčina
hmotnosť: 238 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: perfektný nečítaná

1,50 € PREDANÉ

*R16*

Doc. PhDr. Eva Syřišťová. CSc., patri ku špičke československých klinických psychológov. Je známa ako skúsená a vynikajúca psychoterapeutka.

Jej kniha Puknutý čas zachytáva v 5 poviedkach životy ľudí v nezvyčajných, kritických alebo neriešiteľných situáciách, ktoré tvoria neraz významový podtext mnohých psychických chorôb alebo abnormálnych psychologických reakcii. Tieto, možno povedať, „psychiatrické“ prózy sa vedome pohybujú na hrane oscilácie medzi literatúrou faktu a beletriou.

Príbehy, ktoré môžu vzbudit u čitateľa niekedy až úžas svojou nezvyčajnosťou, sú príbehmi skutočného ľudského života — nie sú vymyslené, sú autentické. Vychádzajú z psychopatologického rozboru skutočných postáv a ich životných situácii. „Fantastické“ na príbehoch je vari len to, že sú ozaj skutočné.

Kniha má osloviť všetkých tých, ktorí sa ocitajú na zložitých križovatkách voľby medzi skutočnými hodnotami života a prospešnou, ale zároveň odľudšťujúcou životnou hrou. Má oslovit širokú verejnosť, mladších i starších čitateľov, ktorí v nej rozpoznajú kus vlastného boja za ľudské šťastie, také potrebné, žiadúce, ale pritom také nemožné, neexistujúce bez zodpovedných, obohacujúcich vzťahov a tvorivej práce.







Zaujímavá noticka z Facebookovej skupiny "Antikvariát Kant Praha"

Ještě jsem chodil na základku, když jsem si z knihovny svého otce vytáhl knížku Normalita osobnosti od Evy Syřišťové. Zaujalo mne to její příjmení, v té době jsem miloval příběhy Kopyta a Mňouka z časopisu Větrník a tam vystupoval žák Bičiště a mne se to v hlavně nějak spojilo. Pak jsem přečet i její další knihu Imaginární svět. Svět schizofreniků a jiných bláznů mne přitahoval pořád. Když se v časopise Nové knihy objevilo, že dr. Eva Syřišťová vydává beletrizované kazuistiky pod názvem Puklý čas, začal jsem obíhat pražská knihkupectví. Všude mi říkali, příští týden, příští týden. Po několika měsících jsem se dozvěděl, že kniha byla zakázaná, že nějaký komouš v ediční komisi řekl: "Komu je určená tato kniha, zřejmě těm několika bláznům, náš občan chce jinou, zábavnou literaturu". Asi po deseti letech v roce 1988 tuto zakázanou knihu vydali Slováci. Jenže, ani toto slovenské vydání jsem v Praze nesehnal. Až po revoluci v roce 1991 se objevila a hned zmizela, a pak se najednou znovu objevila v roce 2005 v rozšířeném vydání. Zájem o tuto knihu byl minimální a tak skončila v Levných knihách. Dnes je téměř k nesehnání, a kdo se zajímá o psychologii a psychiatrii ji musí mít.