Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 22. novembra 2013

ŠPŮREK, MILAN - INDICKÁ ASTROLOGIE

ŠPŮREK, MILAN

INDICKÁ ASTROLOGIE

Vodnář, Praha, 1995
1. vydanie, 3.000 výtlačkov
ilustrácie Milan Špůrek
ISBN 80-85255-58-8

astrológia
156 s., čeština
hmotnosť: 290 g

tvrdä väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

1,90 € PREDANÉ!

*106*

Tato kniha představuje v současné světové literatuře ojedinělý pokus shrnout uceleně problematiku indické astrologie a nahlížet nejen její často svéráznou horoskopickou metodiku a techniku, ale také její dějiny v kontextu s vývojem a praxi astrologie pěstované na Západě. Dílo tak volně navazuje na titul Hvězdy a osudy (M. Špůrek - D. Fischerová, 1993), pojednávající o podstatě, základech a kořenech dnešní západní astrologie.

Autor se seznámil s principy indické horoskopie na základě dlouholetého studia indických pramenů a originální literatury, psané současnými indickými astrology vesměs v angličtině. Bylo proto nutno dbát mimo jiné i na správný přepis sanskrtské terminologie do češtiny. Jelikož historiografie není příliš silnou stránkou indických autorů, což platí všeobecně, bylo třeba se na stránkách této knihy vyrovnat v podstatě průkopnickým způsobem s celým historickým vývojem indické astrologie a jejími dějinami. Je zde dokumentována jejich cykličnost dokonale souběžná s cykličnosti konstatovanou autorem již dříve v dějinách astrologie na Západě a zevrubně popsanou na jiném místě.

Tak jako se dost podstatně liší duchovní pozadí západní a indické astrologie, je chápána rozdílným způsobem i povaha času. Podle toho pak docházelo i k vytvářeni výrazně odlišné metodiky v horoskopické praxi obou hlavních větvi astrologického stromu. Indická horoskopie přitom dodnes podržela některé z principů a praktik, známých dnes již jen torzovitě ze starších vývojových fázi starověké a středověké astrologie na Západě a později opuštěných. Kniha tak umožni seznámit se vlastně mimo jiné i s tím, co v této oblasti již dnes neznáme. Zaujme jisté nejen zájemce o horoskopy, ale také o kulturu Orientu, k níž i dnes astrologie bezesporu stále nedílně patři.