Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 1. júna 2013

URBANOVÁ, ĽUDMILA - A READER IN ENGLISH STYLISTICS

URBANOVÁ, ĽUDMILA PhDr., CSc.
BILLINGHAM, ANDREW

A READER IN ENGLISH STYLISTICS
Gramatika anglického jazyka - štylistika

Univerzita P. J. Šafárika, Košice, 1986
Filozofická fakulta, Prešov
1. vydanie, 320 výtlačkov

učebnice, skriptá vysokoškolské, jazyky, angličtina
124 s., slovenčina, angličtina
hmotnosť: 322 g

mäkká väzba, veľký formát
stav: veľmi dobrý, nepoužívaná

2,50 € PREDANÉ!

*R07*

Štylistika ako nadstavbová lingvistická disciplína zaoberá veľmi dôležité miesto vo výučbe anglického jazyka v pláne štúdia učiteľského, odborného ako aj štúdia odboru prekladateľstvo a tlmočníctvo.

Dobrá znalosť cudzieho jazyka sa odzrkadľuje v schopnosti štylistickej diferenciácie. Pretože cudzinec nemá intuitívny zmysel pre štylistickú adekvátnosť, musí si pojem štýlu / "jazykový cit"/ vytvoriť a osvojiť na základe štúdia.

Funkčné ponímanie jazykového systému umožňuje diferenciáciu štýlov podľa funkcií, ktoré spĺňajú v procese jazykovej komunikácie. Štýl ako proces voľby spomedzi daných jazykových prostriedkov závisí od funkcie, ktorú prehovor spĺňa v danej komunikatívnej situácii. Závažnými faktormi pri výbere jazykových prostriedkov sú predovšetkým obsah prehovoru /téma/, spôsob prezentácie ako aj vzťah medzi účastníkmi prehovoru.

K základným štýlom patrí nesporne štýl konverzačný, ktorý je najčastejší, avšak teoreticky doteraz málo preskúmaný.

V súčasnosti sa tento štýl dostáva do popredia nielen v oblasti jazykovedného výskumu, ale stáva sa čoraz viac jazykovým prostriedkom, ktorý sa využíva pri výučbe angličtiny ako cudzieho jazyka na našich školách.

Okrem konverzačného štýlu obsahuje tento vysokoškolský učebný text ukážky a analýzu autentického materiálu štýlu komentátorského, rečníckeho, rozhlasového spravodajstva, novinového štýlu, inzerátov, úradných a súkromných listov, návodov a technických textov.