Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 2. júna 2013

PEPRNÍK, JAROSLAV - ANGLICKÝ JAZYK PRO FILOLOGY 2

PEPRNÍK, JAROSLAV Dr., CSc.

ANGLICKÝ JAZYK PRO FILOLOGY 2

Státní pedagogické nakladatelství, Praha, 1987
1. vydanie, 5.000 výtlačkov
edícia Učebnice pro vysoké školy

učebnice, jazyky, angličtina,
392 s., čeština, angličtina
hmotnosť: 725 g

tvrdá väzba
stav: výborný

4,50 €

*R07*  in **S8Z**

Učebnice je určena pro třetí a čtvrtý ročník oborového studia angličtiny na filozofických fakultách. Obsahuje 40 lekcí.

V 5. semestru se probírají náměty z oblasti práce, života společnosti, politiky, vědy a techniky; 6. semestr je věnován kultuře a přírodě. V 7. semestru se učebnice vrací k nejfrekventovanějším námětům všedního života, jež byly probírány již v I. dílu, a 8. semestr se zaměřuje převážně na ty náměty z denního tisku, které nebyly zahrnuty do 5. semestru.

Ke každému tématu je několik textů. Za nimi následuje souhrn další slovní zásoby, pomocí níž se téma lekce může rozvádět do větších podrobností. Doporučuje se i souvisle si tuto doplňkovou slovní zásobu „převyprávět“ při nahlížení do učebnice, tj. zasadit tyto výrazy do konkrétních kontextů. Jinak jejich znalost se prověřuje jen překladovým cvičením.

V lexikálních cvičeních je těžiště v reprodukci textů a aplikaci osobní zkušenosti studentů.

V tomto svazku se již neprobírá mluvnice v pravém slova smyslu. Lekce 1—10 dokončují přehled předložek, započatý v závěru prvního svazku. Lekce 11 —30 obsahují přehled frázových sloves, lekce 31 —40 se zaměřují na otázky lexikologické (význam, styl apod.). Cvičení následují hned po probrání příslušného jevu.

Každou lekci uzavírá opakovací cvičení. V první polovině knihy se soustavně opakují komunikativní funkce a závažnější jevy z mluvnice, v druhé polovině se upozorňuje na interference češtiny.

Toto rozvržení má zajistit rovnováhu mezi nově probíraným a opakovaným, mezi tématy naukovými a hovorovými, mezi rozvíjením čtení a ústní komunikace.