Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 8. apríla 2023

PORTMANNOVÁ, ROSEMARIE - HRY PRO POSÍLENÍ PSYCHICKÉ ODOLNOSTI

PORTMANNOVÁ, ROSEMARIE

HRY PRO POSÍLENÍ PSYCHICKÉ ODOLNOSTI
(Spiele, die stark machen)

Portál, Praha, 1999
preklad Monika Žárská
ilustrácie Felix Weinhold
obálka Jan Matoška
1. vydanie
isbn 80-7178-331-5

psychológia, rozvoj osobnosti, motivácia
104 s., čeština

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

5,00 €

*priva2*psy*

Soubor her a cvičení pro rozvoj sebedůvěry, komunikačních a kooperativních dovedností určený k práci s dětmi od 12 let a s dospívajícími. Známá autorka nabízí učitelům, vychovatelům, vedoucím skupin dětí a mládeže náměty, jak zábavnou formou pomáhat mladým lidem, aby se stali silnými a kompetentními osobnostmi. V úvodu jsou shrnuty dnešní poznatky o možnostech podpory pozitivních osobnostních charakteristik. Jádro knihy tvoří více než sto her, které prohlubují sebepoznání dospívajících, posilují jejich psychickou odolnost, zvyšují sebevědomí, a tak omezují agresivitu a projevy bezohledného jednání s druhými lidmi. Hry jsou nápadité a většinou jednoduché a nenáročné na pomůcky. Popis her je stručný a jasný, pomocí grafických symbolů je u jednotlivých her vyznačena doba trvání, vhodný věk i velikost skupiny hráčů.

Rosemarie Portmannová pracuje jako školní psycholožka ve Státním školském úřadu ve Wiesbadenu a přednáší pedagogiku na univerzitě ve Frankfurtu nad Mohanem.

Knižně publikovala několik populárních souborů her. U nás jsou známé její knihy Hry zaměřené na zvýšení koncentrace a uvolnění (Portál, 1993) a Jak zacházet s agresivitou (Portál, 1996).