Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 13. apríla 2023

SZILÁGYI, ÁKOS - STÁR BORIS A STÁROVIČI

SZILÁGYI, ÁKOS

STÁR BORIS A STÁROVIČI
Virtuálne Rusko

Kalligram, Bratislava, 1999
edícia Os
preklad Juliana Szolnokiová, Karol Wlachovský
obálka Gejta Hodosy
1. vydanie
ISBN 80-7149-279-5

história, podpis autora,
264 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

NEPREDAJNÉ

*regi7*h-tv-4/3*

„V prevratných časoch stačí aj desať dní na to, aby udalosť alebo rad udalostí otriasli svetom. V reálnom svete globálneho elektronického obrazu je na to aj minúta priveľa... Ten, kto sa dnes pozerá na Rusko okom oslobodeným od povojníka moderných ideológií, možno ani neuvidí zo sveta viac ako obvykle, ale ostrejšie bude vidieť to, čím svet je, alebo čím sa stáva “píše v jednej zo svojich esejí o súčasnom Rusku jeden z najlepších stredoeurópskych rusistov Ákos Szilágyi (1950). Á. Szilágyi je redaktorom kultúrneho a spoločenského mesačníka 2000, je jedným zo zakladateľov Maďarského rusistického inštitútu a spolupracovníkom Centra politických štúdií Korridor. Je spoluautorom monografie o Andrejovi Tarkovskom, venoval sa ruskej futuristickej poézii, negatívnej utópii, ruskému nacionalizmu, sovietskemu politickému humoru a kinematografii stalinských čias.