Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 30. septembra 2022

KAJDOŠ, VÁCLAV - KOVEM A OHNĚM

KAJDOŠ, VÁCLAV

KOVEM A OHNĚM
Akupunktura

Pressfoto, Praha, 1974
edícia Kontakt (21)
obálka Václav Bláha
1. vydanie, 20.000 výtlačkov
59-223-73

zdravie, alternatívna medicína, akupunktúra
336 s., čeština

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*svama2*zdr*

Václav Kajdoš odpověděl v jednom interview na zvídavou otázku, proč se mu stala akupunktura životním koníčkem, takto: „Uchvátil mě na ní maximální efekt s použitím minimálních prostředků. Fascinovalo mě, že několika jehličkami mohu léčit většinu onemocnění, aniž potřebuji — nebo jen v malé míře — různé léky a injekce. Každý lék nebo aspoň většina z nich působí přes nervovou soustavu. Akupunktura nedělá nic jiného, působí rovněž na nervovou soustavu, ale přímo. “

Z tohoto vyznání vysvítá, že Kajdoš s vědeckou důkladností studuje starý způsob léčení a navíc dovede z rozsáhlého materiálu vytěžit maximum zajímavostí pro poutavě napsanou knihu, jejíž tematika už řadu let vzrušuje laiky a neméně zajímá vědce, odborníky a lékařské praktiky na celém světě, je prvním českým autorem, který fundovaně a populárně naučnou formou, zajímavě a svěžím stylem vtělil své poznatky do knižní podoby.

VÁCLAV KAJDOŠ (nar. 13. 5. 1922 ve Frenštátu pod Radhoštěm) vystudoval po osvobození na Karlově universitě v Praze medicínu a specializoval se na chirurgii. Medicína se mu stala vážným životním koníčkem, přičemž svou každodenní lékařskou praxi opírá o důkladné vědecké studium. Stejně vášnivě se zajímá i o starou a tak trochu exotickou medicínu, jako je čínská akupunktura, kterou se zabývá již řadu let (teoreticky i prakticky), ovšem s nemenším zaujetím studuje i jógu a jiné pozůstatky dávného duchovního pokladu lidstva.

Vlastní literární dráhu započal v roce 1962, kdy vyhrál jednu z hlavních cen mezinárodní soutěže v žánru sci-fi. V roce 1968 vydal průřez dějinami staré medicíny „Lékaři a kouzelníci“ a v roce 1970 knihu vědeckofantastických povídek „Invaze z vesmíru“.