Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 26. septembra 2022

DEVERELL, WILLIAM - IHLY 1-6

DEVERELL, WILLIAM

IHLY 1-6
(Needles)

Smena, Bratislava, 1984
edícia Romány na pokračovanie Ronapo
preklad Oľga Keltošová
1. vydanie
73-036-84

beletria, román, detektívky, Literatúra kanadská,
288 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: dobrý

0,90 €

*juran*belx-eng*

Advokát Foster Cobb už desať rokov sleduje doktora Aua P’ang Weia, navonok počestného obchodníka, v skutočnosti však šéfa kanadskej pobočky čínskeho syndikátu distribuujúceho drogy. Au je chladnokrvný zločinec, ktorý má na svedomí množstvo vrážd. V podsvetí ho prezývajú Chirurg, lebo pri mučení svojich obetí používa i chirurgické nástroje. Cobb však márne hľadá proti nemu dôkazy. Všetci svedkovia, ktorí boli ochotní proti Auovi svedčiť, záhadne zmizli, alebo v poslednej chvíli zmenili výpovede.

Napokon sa doktor Au predsa len dopustí osudnej chyby: nechá nažive dvoch svedkov, ktorí sa prizerali, ako trestal svojho bývalého pomocníka a priateľa za zradu. Vancouverská polícia príde na stopu tohto ohavného zločinu a doktor Au sa znova ocitá pred súdom.

Žalobcom v rozhodujúcom procese proti nebezpečnému zločincovi sa stáva práve Foster Cobb. S napätím a sympatiami sledujeme jeho neľahké úsilie dokázať Auovi vinu, sme svedkami nečakaných zvratov a prekvapujúcich odhalení, ku ktorým dochádza počas dlhého súdneho procesu. Pred očami nám defiluje ľudská slabosť, hlúposť, ale aj zločinná rafinovanosť, podlosť a krutosť. Na lavici svedkov sa vystrieda množstvo osôb rozmanitých charakterov z rozličných spoločenských vrstiev. Už-už sa zdá, že aj tentoraz doktor Au, ktorý si zaplatil najlepšieho a najváženejšieho obhajcu, proces vyhrá, keď vtom...

Autorovi tohto napínavého kriminálneho príbehu, v ktorom sa obrazy zo života spoločenskej smotánky prelínajú s drsnými výjavmi zo všedného dňa veľkomestskej spodiny, sa podarilo realisticky vykresliť pravú tvár súčasnej kapitalistickej spoločnosti, kde za peniaze možno kúpiť priateľstvo, lásku i česť, kde o všetkom rozhoduje bohatstvo a moc. Román v celej nahote nastoľuje jeden z najpálčivejších problémov dnešného kapitalistického sveta — rozširovanie drog. William Deverell, ktorý zo svojej právnickej praxe dobre poznal, aké peklo prináša človeku užívanie drog, presvedčivo ukazuje, že aj tomuto nebezpečenstvu možno úspešne čeliť, i keď, pravda, za cenu veľkých obetí a len vtedy, ak na strane zákona stoja morálne silné, neskorumpovateľné charaktery.