Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 12. októbra 2020

RÁKAY, ANTON - HRIECH

RÁKAY, ANTON

HRIECH 

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 2005
obálka Dušan Grečner
ISBN 80-220-1325-0

literatúra slovenská, beletria, román, podpis autora,
192 s., slovenčina

tvrdá väzba
stav: dobrý, bez prebalu

NEPREDAJNÉ

*hroda**h-6-2*

Rákayovo svojrázne komponované dielo odvážne otvára trinástu komnatu háklivého a tabuizovaného problému etiky veriaceho človeka a lekára.

Román Hriech je príbehom dvoch ľudí, napriek modernej realite dvadsiateho prvého storočia tvrdo konfrontovaných s názorovou rigiditou stredoveku. Bezdetná lekárka-onkologička a kňaz viazaný štatútom celibátu prežívajú oneskorenú, v dnešných časoch až staromódne dojemnú životnú lásku, vedení úsilím zodpovedne riešiť svoj vzťah pred Bohom i pred zákonom. Najintímnejší emocionálny svet Andrey a Martina sa prelína so skutočnosťou a exkurzmi do Biblie a histórie, neobchádzajúc odpovede na tie najháklivejšie medicínske otázky súvisiace s eutanáziou, darcovstvom orgánov a všetkým, čo dnes trápi človeka riadiaceho sa Muntheho krédom „Ľuďom nedáš nič, ak im nedaruješ seba samého“.

Anton Rákay (nar. 15. 5. 1925 vo Vrbovom), povolaním lekár, vydal romány Tabu (1991), Dvojitá stredová čiara (1994), Koniec sezóny v Raji (1994), Tiché biele steny (1995), Zatmenie hviezd (1997), Podaj ruku smrti (1998), Ženská záležitosť (2001), A žiť budeš ďalej (2001), Polčas rozpadu (2002), Zákon prežitia (2003). Je zároveň autorom próz pre deti Rozprávky z Javorovej doliny (1998) a Rozprávky tatranské (2003).