Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 17. januára 2014

ARDAMATSKIJ, VASILIJ - CANARISOVA KRVAVÁ HVIEZDA

ARDAMATSKIJ, VASILIJ

CANARISOVA KRVAVÁ HVIEZDA
(Saturn počti ne video)

Obzor, Bratislava, 1966
edícia Dukla
preklad J. Mojžiš, F. Vermes
3. vydanie, 15.000 výtlačkov

beletria, román
624 s., čeština
hmotnosť: 430 g

tvrdá väzba, papierový prebal, malý formát
stav: prebal po krajoch ohnutý, malá časť chýba, kniha v dobrom stave

0,80 €

*home*

Admirála Canarisa, šéfa hitlerovskej špionážnej služby, nazývali mužom mnohých tvárí. Niektorá s týchto jeho tvárí náš čitateľ už pozná. Vie aj to, ako skončil a akú úlohu zohrala nemecká špionážna služba pri hitlerovskej okupácii Rakúska, Poľska, Československa, Francúzska, no hádam vôbec nevedel, že na území Sovietskeho sväzu Canaris so svojimi agentmi nepochodil a že vlastne tieto neúspechy viedli k jeho potupnej smrti. Ako sa to stalo, o tom rozpráva aj tento strhujúci kontrašpionážny román známeho sovietskeho spisovateľa.

Canaris vytvoril v okupovanom Bielorusku fašistickú zpravodajakú agentúru Saturn, ktorá verbovala a vysielala do zázemia sovietskej armády špiónov a diverzantov. Do Saturna a gestapa však prenikli odvážni príslušníci sovietskej protišpionážnej služby, a tak sa začala veľká „hra" — sovietska protišpionážna služba nielenže marila Canarisove plány a akcia, ale tiež majstrovsky klamala a zavádzala Canarisa, hlavný štáb fašistickej armády i samého Hitlera.

Román Canarisova krvavá hviezda je históriou krachu nemeckej špionážnej služby na východnom fronte, ale ešte viac oslavnou epopejou hrdinskej činnosti takých sovietskych vlastencov, ako boli Rudin, Kravcov, Rabakin, Gaľa Gromovová, Dobrynin a mnohí iní, ktorí naoko slúžili u nepriateľa, ale v skutočnosti všetky svoje sily vynakladali na marenie jeho špionážnej činnosti na území Sovietskeho sväzu. Ich osudy boli neobyčajne spletité a dramatické a taká je aj celá kniha o nich. Nie, protišpionážna činnosť priamo v radoch hitlerovcov nebola ľahká vec. Na každom kroku číhala smrť. A nie všetci hrdinovia sa dožili víťazného konca vojny. Napríklad, neskúsený Dobrynin urobil len jednu chybičku a zaplatil za ňu životom. Podobne aj viacerí Budnického partizáni a členovia ilegálneho hnutia, ktorí pomáhali príslušníkom protišpionážnej služby. No hlavný cieľ dosiahli — nevídaným spôsobom oklamali Canarisov Saturn a prostredníctvom neho všetkých pohlavárov fašistického Nemecka a v konečnom dôsledku významne prispeli k zdrvujúcej porážke Hitlera.

Román nie je púhym autorovým výmyslom, vychádza z historických faktov a dokumentov, no napriek tomu je to kniha neobyčajne zaujímavá, strhujúca, vysoko umelecká. Čitateľ zažije nad ňou mnoho príjemných chvíľ a odnesie si nemálo prekrásnych zážitkov a dojmov.