Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 2. marca 2013

KANEVSKIJ, ALEXANDER SEMJONOVIČ - HEJ, VY TAM!

KANEVSKIJ, ALEXANDER SEMJONOVIČ
(Каневский Александр Семенович)

HEJ, VY TAM!

Východoslovenské vydavateľstvo, Košice, 1990
preklad Miron Sisák
ilustrácie Milan Stano
1. vydanie, 4.500 výtlačkov
ISBN 80-85174-44-8

beletria, próza krátka, humor,
136 s., slovenčina
hmotnosť: 249 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: dobrý, prebal po krajoch jemne pokrčený

0,20 € PREDANÉ

*R05*
Kto je ALEXANDER KANEVSKIJ?


V roku 1984 „objavilo“ Východoslovenské vydavateľstvo pre slovenského čitateľa kyjevského humoristu Alexandra Kanevského — vtedy vyšiel v slovenčine jeho prvý výber poviedok pod názvom Čudáci. Výber sa tešil značnej obľube, obohatil slovenskú prekladovú literatúru a zjavil sa aj na televíznej obrazovke. Alexander Kanevskij sa nám po čase predstavuje opäť. Aj keď tvorivo nadväzuje na tradíciu sovietskej humoristickej prózy 20.-30. rokov (kompozícia, precízne prepracované dialógy a prekvapivá pointa), v zbierke poviedok Hej, vy tam! nájdeme mnoho otázok a problémov, ktoré sú aktuálne a živé práve v súčasnosti. Autor si berie na mušku neduhy, ktoré sú vlastne brzdou vývoja spoločnosti. Odkrýva pred čitateľom ľudskú ľahostajnosť, egoizmus, parazitizmus, byrokraciu. Jeho kritika, miestami mierna, ale občas ostrá ako bodnutie osy, je zacielená na medziľudské vzťahy - v rodine, na pracovisku, v rôznych inštitúciách, ale autor sa nevyhýba ani všeobecným problémom vývoja spoločnosti či ekologickým otázkam. Poviedky burcujú človeka vymaniť sa z vlastnej pohodlnosti a odstrániť nesváry, ktoré sa vyskytujú všade okolo nás a trápia nás všetkých.