Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 28. novembra 2012

KOLOMINSKIJ, JAKOV ĽVOVIČ - ČLOVEK MEDZI ĽUĎMI

KOLOMINSKIJ, JAKOV ĽVOVIČ
(КОЛОМИНСКИЙ ЯКОВ ЛЬВОВИЧ)

ČLOVEK MEDZI ĽUĎMI
(ЧЕЛОВЕК СРЕДИ ЛЮДЕЙ)

Smena, Bratislava, 1978
edícia Križovatky
1. vydanie, 4.000 výtlačkov

psychológia, sociológia, medziľudské vzťahy
224 s., slovenčina
hmotnosť: 236 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná (prebal mierne po krajoch ohnutý)

0,70 €

*097**psy*

Autor knihy Človek medzi ľuďmi je psychológ. V Sovietskom zväze patrí k prvým psychológom zaoberajúcim sa experimentálnym skúmaním vzťahov detí v kolektíve. Výskumy sa stali základom jeho kandidátskej práce — monografie Psychológia medziosobnostných vzťahov v detskom kolektíve, ako aj základom referátov na XVIII. medzinárodnom kongrese psychológov ZSSR. Autor napísal vyše päťdesiat vedeckých prác z tejto oblasti.

Jakov Ľvovič Kolominskij má aj ďalšieho koníčka — literatúru. Už v školských laviciach písal poviedky, črty i kritické články. Výsledkom syntézy týchto dvoch vášní je kniha Človek medzi ľuďmi, ktorá získala cenu na Všezväzovom konkurze vedecko-popu-lárnej literatúry. Autor tu pojednáva o jednej z najzložitejších a najzaujímavejších vied — o psychológii. Kniha je cenným prínosom nielen pre psychológov, ale svojím rozprávačským umením, zaujímavými príbehmi zo života strhne aj čitateľov — laikov. Núti človeka zamyslieť sa nad sebou, uvedomiť si svoje miesto medzi ľuďmi, zamyslieť sa nad medziľudskými vzťahmi v rodine či v pracovnom kolektíve.

V závere knihy autor píše: „... človek medzi ľuďmi je vždy psychológom. Ak vám teda naše rozprávanie pomohlo všimnúť si v tých dávno známych a obyčajných javoch, ako sú medziľudské vzťahy, čosi nové, ak vás prinútilo zamyslieť sa nad svojim miestom medzi ľuďmi, ak ste prišli k záveru, že skupinová psychológia je vážna vec, autor, ako sa hovorí, môže byť spokojný, že svoju úlohu splnil."