Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 30. septembra 2021

HANDKE, PETER - KRÁTKY LIST NA DLHÚ ROZLÚČKU

HANDKE, PETER

KRÁTKY LIST NA DLHÚ ROZLÚČKU
(Der kurze Brief zum langen Abschied)

Petit Press, Bratislava, 2005
edícia Svetová knižnica SME (21)
preklad Eva Mládeková
ISBN 80-85585-31-6

beletria, román, literatúra rakúska
192 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, pečiatky v knihe

PREDANÉ

*trsos*belx*

Román Krátky list na dlhú rozlúčku by sa dal nazvať aj „road novelou“, v ktorej autor počas cesty dospieva k novému precíteniu seba i skutočnosti. Zároveň je to aj príbeh rozprávačovho úteku pred svojou ženou Judith, ktorá ho potajomky sleduje a kladie mu do cesty rôzne nástrahy. V záhrade režiséra Johna Forda, kde sa obaja stretnú a vyrozprávajú mu svoj príbeh, sa skončí nenávistný rituál ich vzťahu a obaja sa pokojne rozchádzajú.

Peter Handke patrí medzi najvýznačnejšie zjavy povojnovej nemeckej literatúry. Narodil sa v roku 1942 v Rakúsku, detstvo a mladosť prežil v južnom Korutánsku. V šesťdesiatych rokoch ako mladý autor upozornil na seba nielen avantgardnými divadelnými hrami, ale i ostrým vystúpením proti etablovanej „Skupine 47“, čím sa stal na niekoľko rokov najvýraznejším predstaviteľom nového smerovania nielen v rakúskej, ale i nemeckej literatúre. Jazyk sa stáva pre Handkeho prostriedkom sebapoznávania, preto neustále hľadá nové jazykové možnosti. Je autorom divadelných a rozhlasových hier, scenárov, poviedok, noviel a románov. Medzi jeho najvýznamnejšie diela patria Nadávky publiku, Sršne, Podomový obchodník, Brankárov strach pri jedenástke, Príbeh ceruzky, Poobedie spisovateľa, Číňan bolesti atď.