Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 25. októbra 2014

ROGOWSKI, ROMAN E. - MYSTIKA VRCHOV

ROGOWSKI, ROMAN E.

MYSTIKA VRCHOV
(Mistyka gór)

Spoločnosť Božieho Slova na Slovensku, Nitra, 1991
edícia Misijná knižnica Nitra (10)
preklad páter Štefan Horváth
ISBN 80-85223-05-8

náboženská literatúra, filozofia
120 s., slovenčina
hmotnosť: 125 g

mäkká väzba
stav: výborný

3,00 € PREDANÉ

*051*

Vrchy hlásajú oslavu chudoby. Treba totiž všetko nechať dolu, aby sa človek mohol vybrať do vrchov. Ak je pravda, že ten, „ktorý sa vyberá na cestu, tak trochu zomiera“, tým skôr je pravda, že „ísť do vrchov znamená zanechať všetko“. Odumrieť všetkému, predovšetkým bohatstvu, ktoré človek má. Tomu, o čo sa človek trasie ako krahulec nad myšou. Treba roztrhať povrazy, ktoré ma spájajú s majetkom, so žiadostivosťou, s praktickým materializmom. Laná, ktoré zväzujú ako putá a ktoré omotávajú ako pavučina a ktoré pomaly zo mňa robia otroka: domu, auta, psa, peňazí, poľa. A otrok hmoty je ochotný predať všetko, kupčí s Bohom a s ideálmi, len aby zachránil hmotu. So zvrátenosťou farizeja strháva táto choroba vlastnenia také veľké hodnoty ako sú Boh, náboženstvo, viera, láska a priateľstvo. Preto si blahoslavený, keď máš v plecniaku len smidku suchého chleba a jednu konzervu, lezieš na lane s kamarátom, keď máš potrhané stany a všetko zničené vetrom a lejakom, ale plný pohody a voľnosti vystupuješ na ľadovce Maladety popraskané ako švajčiarsky syr.