Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 19. októbra 2014

FUSERO, CLEMENTE - GÁNDHÍ

FUSERO, CLEMENTE

GÁNDHÍ
(Gandhi)

Obzor, Bratislava, 1990
edícia Postavy a osudy
preklad Ján Prohácka
ISBN 80-215-0076-X
1. vydanie, 30.000 výtlačkov

beletria, životopisy
432 s., 32 čb fot., slovenčina
hmotnosť: 615 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: veľmi dobrý

4,50 € PREDANÉ

*home*

Životopisný román o velikánovi 20. storočia - Mohandásovi Gándhím, ktorého India nazvala svojím Mahátmom. Narodil sa roku 1869, študoval právo v Ahmadabáde, potom v Londýne. Ako advokát začal pracovať v Bombaji, neskôr sa však usadil v Južnej Afrike, kde sa stal odhodlaným obhajcom práv indických prisťahovalcov. Od roku 1920 sa angažuje v boji za národnú samosprávu Indie, ako zbraň presadzuje pasívnu rezistenciu, občiansku neposlušnosť, bojkot anglických výrobkov, zavrhuje však použitie násilia (doktrína aktívneho nenásilia). Gándhí nikdy nezastával oficiálny úrad, nikdy mu neprináležala výkonná moc. Napriek tomu len veľmi málo význačných ľudí sa v dejinách tešilo takej autorite vo vlastnej krajine, ako aj na medzinárodnej scéne. Po jeho smrti- zavraždený 30. januára 1948- na celý svet doľahol smútok. Za mnohých obdivovateľov jeho humanistického poslania citujeme slová Alberta Einsteina: ,,Nasledujúce generácie len ťažko budú môcť uveriť, že takýto človek z mäsa a kostí vôbec niekedy mohol existovať na našej planéte."