Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 11. júna 2012

KOŠČO, JOZEF - PORADENSKÁ PSYCHOLÓGIA

KOŠČO, JOZEF a kolektív

PORADENSKÁ PSYCHOLÓGIA

Slovenské pedagogické nakladateľstvo, Bratislava, 1987
1. vydanie, 5.050 výtlačkov


učebnice, psychológia
448 s., slovenčina, 2 prílohy, 25 obr.
hmotnosť: 818 g

tvrdá väzba, veľký formát, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

2,50 € PREDANÉ!

*091*


PORADENSKÁ PSYCHOLÓGIA je v danom odbore prvou vysokoškolskou učebnicou pre poslucháčov odborného štúdia psychológie nielen v Československu, ale aj v iných socialistických krajinách. Autorský kolektív vedeckých pracovníkov a pracovníkov z poradenskopsychologickej praxe podáva erudovaný prehľad a kritickú analýzu súčasného stavu i perspektív vývoja teórie a praxe tejto spoločensky veľmi aktuálnej, angažovanej a novej formy psychologickej starostlivosti o človeka.

Učebnica dôsledne rozlišuje a charakterizuje všeobecnú teóriu (psychologického) poradenstva ako spoločného základu všetkých špecializovaných oblastí a typov poradenstva. Z nej vychádza pri objasňovaní osobitosti predmetu poradenskej psychológie jednak v štruktúre psychologických vied a v systéme profesionálnych špecializácii psychológov, jednak v širšom rámci interdisciplinárnych vzťahov k iným vedným odborom a profesionálnym odborníkom. Podáva ucelený obraz o historickom vývoji a súčasnom stave psychologického poradenstva, jeho smeroch a školách. Informuje o celoživotnej — biodromálnej koncepcii psychologického poradenstva ako o systémovom prístupe k osvojovaniu si a riešeniu životných vývinových úloh, náročných a zložitých, konfliktových i krízových situácii v hlavných oblastiach životnej cesty: vo výchove a vzdelávaní, v škole, v širšom spoločenskom rámci, v rodine, výchovných zariadeniach; v práci — zamestnaní, povolaní, pri ich voľbe a úspešnej realizácii; vo vývine partnerských heterosexuálnych vzťahov v dospievaní, v období vážnych známostí, v manželstve, rodine; pri práci s talentovanými a nadanými i s problémovými jednotlivcami a skupinami. Upozorňuje aj na nové relatívne špecifické oblasti poradenstva — ludického (voľnočasového) a poradenstva pre osobitné sociálne a etnické skupiny (u nás vývin cigánskej populácie).
Bohatý prehľad súčasných teórii psychologického poradenstva ako aj programov práce s individuálnou a skupinovou klientelou nepochybne prispeje k aktivizácii vedeckého myslenia a praktického uplatnenia týchto poznatkov všade tam. kde treba prostriedkami psychológie a psychologického poradenstva pomôcť človeku, zefektívňovať jeho vývin, rozvíjať a aktivizovať tvorivé potenciály a podporovať sebarealizáciu vlastnej osobnosti ako uvedomelého člena spoločnosti.