Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 24. marca 2012

PÁVEK, FRANTIŠEK - MANŽELSKÁ ČÍTANKA

PÁVEK, FRANTIŠEK
FANTA, KAREL
DLABAČOVÁ, EVA

MANŽELSKÁ ČÍTANKA
(Manželská čítanka)

Smena, Bratislava, 1984
edícia Križovatky
1. vydanie, 21.700 výtlačkov

psychológia, psychológia sociálna, manželstvo,
272 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

0,70 €

*087* *R03*
*svama*




So svojimi dlhoročnými skúsenosťami z oblasti manželských a rodičovských vzťahov sa v knihe Manželská čítanka chcú podeliť pracovníci manželskej a predmanželskej poradne PhDr. Eva Dlabačová a Karel Fanta a sudca i manželský poradca JUDr. František Pávek.

V úvode sa autori venujú predmanželským kontaktom a rozličným možnostiam zoznámenia sa partnerov, poukazujú aj na také formy, ako sú zoznámenia pomocou inzerátov, seznamky alebo kontaktov. Obšírne sa zaoberajú všetkými problémami, ktoré musia mladí ľudia na ceste do sobášnej siene prekonať, aby svadbu nenarušili nijaké komplikácie. V ďalšej časti autori vedú čitateľa zo sobášnej siene do začiatkov manželského života. Rozoberajú otázky manželského spolužitia, rodinného rozpočtu a citlivo sa vyjadrujú o problematike „kto koho živiť" a o vzťahoch medzi širšou rodinou (svokra, starí rodičia), ak žijú v spoločnej domácnosti. Napokon sa autori orientujú na muža a ženu ako rodičov, radia, ako sa cieľavedome pripravovať na rodičovskú rolu. Informujú o nárokoch na rodinné prídavky a iné zaopatrovacie príspevky, o možnostiach osvojenia si dieťaťa a iných dôležitých otázkach.

Autori nezostali nič dlžní názvu knihy. Do slova a do písmena ju naplnili zodpovedajúcim obsahom. Napísali praktickú, zrozumiteľnú čítanku určenú všetkým, ktorí majú dobrú vôľu a úprimný záujem spolu s autormi zamyslieť sa nad životne dôležitými problémami a zaujať k nim konštruktívny postoj. Iste im v tom pomôže aj táto kniha, ktorá skúma oblasť manželstva a rodičovstva z hľadiska pedagogicko-psychologického, lekárskeho, ale aj právneho a celospoločenského.