Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 20. mája 2024

REICHENBACH, KARL VON - ÓDICKÉ LISTY

REICHENBACH, KARL VON

ÓDICKÉ LISTY

Anomal, Praha, 1992
edícia Ad fontes
obálka J. M. Valuch, David Ployhar
1. vydanie, 15.000 výtlačkov
ISBN 80-900235-2-5

ezoterika
136 s., čeština

mäkká väzba, malý formát
stav: veľmi dobrý

2,90 €

*ezo*

Tato útlá knížka pochází z výzkumů Karla Reichenbacha (1788-1869), rakouského chemika a továrníka, které prováděl od poloviny minulého století s řadou lidí i květin, či anorganických materiálů u nich objevil a prokazoval slabé záření, které nazval Ód a to podle starogermánského boha Wodana, později nazývaného Odan. Tvrdí se, že k objevu přispěl jakýsi dělník, který Reichenbachovi sdělil, že mu kdysi v koutě továrny cosi září. Byl to velký magnet. Vzhledem k tomu, že v té době magnety nevynikaly nijak intenzitou a vzhledem k tomu, že i dnes v pólech velmi silného magnetu normální lidi nic nevidí, musel být onen dělník, sensitiv, citlivec. Tvrdí se, že ani sám Reichenbach nikdy takové záření neviděl, že se vždy spoléhal na pozorování citlivců.

Ódické listy vycházely nejprve v augsburském časopise „Algemeine Zeitung", kde měly být výzvou německým vědcům. Ódické listy byly pak vydány knižně a brzy byly rozebrány. Reichenbachovi se ovšem dostalo i četné kritiky.