Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 11. januára 2024

PUZO, MARIO - POSLEDNÝ DON

PUZO, MARIO

POSLEDNÝ DON
(The Last Don)

INA, Bratislava, 1996
preklad Katarína Stéskalová, Veronika Redererová
prebal Bohdan Jelínek
ISBN 80-8053-025-04

beletria, román, literatúra americká
408 s., slovenčina

tvrdá väzba sprebalom
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*petca*b-usa*

Tento brilantný román Maria Puza rozpráva príbeh posledného klanu - rodiny Clericuziovcov. Rok po spáchaní jedného z najbrutálnejších aktov odplaty vo svojom živote don Domenico, hlava rodiny Clericuziovcov, sa rozhodne zariadiť pre svoje vnúčatá nový život, ktorý už nebude poznačený nijakými zločinmi "starej mafie". Zo svojho sídla na Long Islande riadi udalosti odohrávajúce sa vo vzdialenom Las Vegas aj v Hollywoode, teda všade tam, kde sa dá legitímne prísť k obrovskému bohatstvu. No v rodinnej histórii je pevne zakorenené semeno zla a zabíjanie je ešte vždy činnosť, v ktorej sú Clericuziovci najzručnejší - či už ide o takzvanú "birmovku", keď vrahovia nechajú telo náročky pohodené verejne na výstrahu, alebo o takzvané "prvé prijímanie", keď mŕtvola bez stopy zmizne.

Jestvuje však aj čosi ako zločinecká česť a na druhej strane neférové konanie ľudí pokladaných za ctihodných. Puzo pri farbistom zobrazení Hollywoodu, postavičiek ohavných aj noblesných a stvárnení príbehu rodiny, zmietanej rozpormi v najužšom kruhu, uplatňuje nie len svoj zmysel pre dramatické napätie pri odhaľovaní protichodných stránok života a bohaté miestopisné znalosti, ale naplno využíva aj svoj dar, príznačný pre každého veľkého autora.