Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 3. októbra 2020

PLUDEK, ALEXEJ - FARAÓNŮV PÍSAŘ

 PLUDEK, ALEXEJ

FARAÓNŮV PÍSAŘ

Československý spisovatel, Praha, 1972
edícia Knihovna lidové četby (110)
doslov Zbyněk Žába
prebal Zdenek Seydl, František Kupka
3. vydanie, 33.000 výtlačkov
22-046-72

beletria, román, história,
428 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

0,90 €

*hroda**belc*

Třetí vydání románu Faraónův písař svědčí o velkém čtenářském ohlasu tohoto díla Alexeje Pludka, známého čtenářům již několika předchozími knihami, románem „Slunce v údolí" a novelami „Dvě okna do dvora", „Hromotlucká historie" a „Ženy nemají pravdu". Z jeho knih pro mládež upoutalo především „Ptačí pírko", které vyšlo ve třech českých vydáních a v řadě překladů; a jeho nejnovější kniha ság o Polabských Slovanech „Pověsti dávných časů".

V tomto románě sáhl autor poprvé ve své tvorbě po historické látce a to po látce opravdu velmi odlehlé, z dějin starověkého Egypta, této mytické země na Nilu, jedné z mocných center předantické kultury a civilizace. Touto knihou otvírá před čtenářem pohled do závratné propasti času, kdy žily, trpěly a bojovaly za právo, za čest, za spravedlnost i za osobní moc postavy této knihy, mezi nimiž zaujímá přední místo „písař" Ani, velekněz a velmož na dvoře faraóna Amenhotepa IV. (1377-1357 před n. I. ), tohoto faraóna kacíře, jenž se přejmenoval na Achnatona. Za jeho vlády procházela egyptská říše složitým společenským a náboženským přerodem, který vyvolával pletichaření a intriky na panovníkově dvoře, jejichž nitky se sbíhaly v rukou ctižádostivé faraónovy sestry a manželky Nefertiijti. Knihu doprovází studie předního egyptologa dr. Zbyňka Žáby v podobě doslovu, jenž komentuje některé aspekty tohoto díla z vědeckého hlediska.