Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 18. januára 2016

RIGBY, RAY - PAHOROK Z PIESKU

RIGBY, RAY

PAHOROK Z PIESKU
(Hill of Sand)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1991
edícia Spolok priateľov krásnych kníh (527)
preklad Rudolf Lesňák ml.
ilustrácia na prebale Ľuba Končeková-Veselá
1. vydanie
SIBN 80-220-0316-6

beletria, román, literatúra anglická,
272 s., slovenčina
hmotnosť: 357 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: veľmi dobrý

0,50 €

*home*belx-eng*

Román anglického prozaika Raya Rigbyho je voľným pokračovaním diela Pahorok, ktoré sa preslávilo aj vo svojej filmovej podobe.

Ako v predchádzajúcom príbehu autor sa aj tu zameriava na osudy väzňov z cely číslo osem, ktorí v ustavične sa sťažujúcich podmienkach bojujú ďalej o svoju ľudskú dôstojnosť, hoci vyhrotené pomery v trestnom tábore im hrozia hrdelnými rozsudkami. Po smrti väzňa Stevensa a štábneho Williamsa stupňujú svoj zápas s neľudskou väzenskou mašinériou, ktorú stelesňuje najmä štábny rotmajster Wilson, neoficiálny šéf tábora. Hlavnú dejovú líniu zameranú na život vo väznici prerušujú opisy života vo vojenskom tábore na púšti, retrospektívne pohľady do minulosti s intímnymi osobnými zážitkami a vedľajšie dejové línie, v ktorých sa odvíjajú príbehy najbližších príbuzných hrdinov degradovaného dôstojníka Rohertsa, čierneho Bokumba a dvoch ďalších silných individualít. Škótov Drummonda a Baldecka, ktorí sa tiež stávajú symbolmi nezlomného ľudského ducha bojujúceho o spravodlivosť.