Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 22. januára 2016

KNÚROVSKÝ, PAVOL - ALMANACH ŠDD KREMNICA / KREMNICE 1954-1957

KNÚROVSKÝ, PAVOL
FUČÍK, ANTONÍN

ALMANACH ŠDD KREMNICA / KREMNICE 1954-1957

1. vydanie

almanach
256 s., čeština, slovenčina
hmotnosť: 350 g

mäkká väzba, papierový prebal

stav: výborný

4,50 €

*042* moja (2.2.2016 kontrola)

Chtělo by se napsat, tato publikace je určena pro užší okruh. Ale nebylo by dobré ji hned na začátku snižovat, je pro každého, koho bude tato část historie zajímat. A to budou pravděpodobně především bývalí posluchači ŠDD čili zase ten užší okruh lidí. Spolu s Pavlom Knúrovským jsme se rozhodli ji vydat u příležitosti setkání k 50. výročí zahájení studia v Kremnici. Většina textů a část fotografií byla již zveřejněna na šdd-áckém webu, další příspěvky a fotky jsme dostali právě pro tuto knížku. Na konec sborníku jsme zařadili obsažnější text Vojtěcha Valy, první část zatím nerealizované vzpomínkové knihy. Protože jsme texty přece jen podrobili malé textové úpravě, mohou se hlavně po pravopisné stránce mírně lišit od originálů. Při úpravách především titulků, popisků a podobných záležitostí mohlo také dojít ke kombinaci češtiny a slovenštiny v jednom textu, myslím ale, že česko-slovenské vyznění nebude na škodu. Adresy včetně mailových jsou aktuální k červenci 2004. V nadpisech příspěvků byly u jmen autorů vypuštěny tituly, naopak v seznamech by měly být uvedeny. Případné nepřesnosti nám promiňte a neváhejte je uvést na pravou míru. Třeba se nám podaří vydat rozsáhlejší a přesnější almanach v roce 50. výročí vyřazení posledních maturantů ŠDD v Kremnici. Snad Vám – díky všem, kteří nám pomohli – udělá tato knížka radost.