Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 20. januára 2016

RETCLIFFE, JOHN - POKLAD AZTÉKOV

RETCLIFFE, JOHN

POKLAD AZTÉKOV
prvá časť z nemeckej trilógie Puebla
(Die Abenteuer der Sonora)

Tatran, Bratislava, 1971
edícia Zenit (9)
preklad František Hattala
obálka Zoltán Salamon
1. vydanie, 40.000 výtlačkov

beletria, román, dobrodružné,
460 s., slovenčina
hmotnosť: 356 g

mäkká väzba
stav: dobrý

PREDANÉ

*home*belx-ger*

Za decembrovej revolúcie roku 1851 umiera v Paríži zlatokop Ojo d’Oro. Pred smrťou však zveril grófovi Gastonovi Raoulovi de Raousset-Boulbon tajomstvo. Odvážny, ľahkomyseľný dobrodruh opusti v sprievode verného sluhu Bonifáca a milenky Suzanny Paríž. Jeho cieľom sú pramene Buenaventury, v blízkosti ktorých má byť rozprávkové Zlaté údolie starých Aztékov, ktoré objavil Ojo d’Oro so svojimi priateľmi, traperom Železnou Rukou a Wonodongahom, náčelníkom indiánskeho kmeňa Toyahov. Po pestrých dobrodružstvách v San Franciscu vydal sa na cestu s tam naverbovanou tlupou dobrovoľníkov do San Fernanda Guaymas, hlavného prístavu severozápadnej mexickej provincie Sonory. V službách vlády má najprv tento ohrozovaný pohraničný štát očistiť od odbojných Indiánov. Medzi tlupou dobrovoľníkov sú šialene odvážni, diví dobrodruhovia. Aj morský pirát a mnohonásobný vrah Niels Hawthorn, povestný Červený Žralok, našiel v grófovej horde úkryt, keď hľadal ochranu pred prenasledovaním lorda Henryho Drysdala, ktorému kedysi ulúpil v čínskom mori nevestu.

Bez reptania, poslušne sa dá viesť tlupa francúzskym grófom. Nik z nich nepozná pravé tajomstvo ich výpravy do divočiny. Vedia iba, že gróf ich povedie do spustnutého, ale azda ešte bohatého Zlatého údolia Aztékov. Ta však mieri aj Železná Ruka, indiánsky náčelník Wonodongah, jeho sestra Comeo a po zlate bažiaci Jonathan Brown.

Gróf Raousset-Boulbon skrýva veľkú túžbu a nepokoj v srdci; zo zlata starých Aztékov chce prebudovať Sonoru na kráľovstvo. Od okamihu, keď vkročil na pôdu Guaymas, ženie ho iba jediná myšlienka: dostať sa čím skôr k prameňom Buenaventury...