Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 24. februára 2015

RAU, JOSEF - KLASSZIKUS HOMEOPÁTIA

RAU, JOSEF

KLASSZIKUS HOMEOPÁTIA
(A leghatékonyabb gyógymód)

Édesvíz Kiadó, Budapest, 1994
preklad Gábor Péter Vincze
ISBN 963-7940-07-3

zdravie, homeopatia,
158 s., maďarčina
hmotnosť: 238 g

mäkká väzba
stav: výborný

0,60 €

*046* (kontrola 20/1/2016)

Az átlagéletkor egyre magasabb, ám az emberek egyre betegebbek. Ennek egyik oka, hogy a hagyományos orvostudomány kezdettől fogva csak a panaszokat igyekszik  megszüntetni oly módon, hogy az "ellentétest az ellentétessel" gyógyítja, például, aki rosszul alszik, annak altatót ad. Látszat alapján ítél, ahelyett, hogy az emberi szervezetet mint EGÉSZ-et venné figyelembe. A Samuel Hahnemann értelmezésén alapuló klasszikus homeopátia a betegséget részleteiben, az embert pedig egészében tanulmányozza. Természeti törvényen alapul, az úgynevezett hasonlósági elven: similia similibus curentur, avagy hasonló a hasonló által gyógyíttatik. Az egészséges emberi szervezetben szabadon működik az anyagi testet is átható ÉLETERŐ, amely "belülről" mint valami láthatatlan erő irányítja az összes életműködést. Az ember addig egészséges, amíg az életerő az emberi belsőt egyensúlyban tartja. A tünetek belső zavar jelei, ezért nem szabad gyógyszerekkel elnyomni őket. Egészségről csak akkor beszélhetünk, ha az ember teljes "egészében" jól érzi magát, teste, lelke, lelke és elméje összhangban működik. Miután ezen összhang szervezője az életerő, a homeopátiás szerek erre kívánnak hatni. Meg kell tanulnunk önmagunkat a test, az érzések és a gondolatok egységének tekinteni. Ebben segít a klasszikus homeopátia.