Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 20. februára 2015

RANSCHBURG, JENŐ - SZÜLŐK LESZNEK

RANSCHBURG, JENŐ

SZÜLŐK LESZNEK
A családi nevelés pszichológia az iskoláskorig

Gondolat, Budapest, 1979
ISBN 963-280-357-4
1. vydanie, 29.800 výtlačkov

rodina, psychológia
272 s., maďarčina
hmotnosť: 300 g

tvrdá väzba
stav: výborný

1,20 € PREDANÉ

*113*

Idestova tizenöt esztendeje ismerkedem a pszichológia különböző ágaival, területeivel, és mindig igen nagy örömmel tölt el, ha a gyógyító pszichológusok - a klinikusok -  egy-egy sikeres esetéről, egy-egy eredményes terápiás folyamatról hallok vagy olvasok. Ugyanakkor elgondolkoztatnak és óhatatlanul aggodalmat keltenek bennem azok a statisztikai adatok, amelyeknek könyörtelen tanúsága szerint a sikertelen gyógyítási kísérletek száma a mi szakmánkban meglehetősen magas, vagyis körülöttünk sok felnőtt ember él, aki pszichológiai értelemben gyógyíthatatlan betegnek minősül. Persze, a mi gyógyíthatatlan betegeink a felületes szemlélőből korántsem váltanak ki olyan nagyerejű aggodalmat és sajnálatot, mint az orvostudomány hasonló esetei. A pszichológiai problémákat gyakran nem kísérik feltűnő fizikai elváltozások (persze, az is előfordul, hogy igen), a beteg "csak" érzelmi problémákkal küszködik, nincsenek barátai, partnerkapcsolatai, elégedetlen önmagával és a világban elfoglalt helyével, egyszóval alkalmazkodási zavarai vannak, boldogtalan.