Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 21. februára 2015

GOFFIN, ROBERT - ARMSTRONG, A DZSESSZ KIRÁLYA

GOFFIN, ROBERT

ARMSTRONG, A DZSESSZ KIRÁLYA
(Louis Armstrong, Le roi du jazz)

Gondolat, Budapest, 1974
preklad:  Lívia Görög
20.000 výtlačkov
ISBN 963-280-030-3

 jazz, hudba, životopisy,
396 s., čb fot., maďarčina
hmotnosť: 356 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný

0,60 €  DAROVANÉ

*113*

Louis Armstrong neve fogalom - őt nem kell bemutatni a magyar közönségnek. De bizonyára sokaknak ismerős a kiváló belga költő, Robert Goffin neve is; 1972-ben a Gondolat  Kiadó gondozásában megjelent "A költészet Ariadné-fonala" című, nagy sikerű kötetét maga dedikálta Budapesten. Armstrongról írott regényes életrajza magával ragadó, lebilincselően érdekes olvasmány. Goffin a második világháború idején, az Egyesült Államokban töltött emigrációs éveiben írta, mint Armstrong jóbarátja, az adatokat maga a "hős" szolgáltatta. A zseniális dzsessztrombitás élete valóban regénybe illő: a legmélyebb. Legsötétebb New Orleans-i néger nyomorúságból és elnyomatottságból, a prostituáltak, a javítóintézet világából ívelt a világhírig. Útját iszonyú nélkülözések, megaláztatások, csalódások, forró sikerek, izgalmak, lángoló szerelmek és véres féltékenységi drámák tarkították. Armstrong maga így nyilatkozott Goffinról: "... igaz barátja lett fajtánknak, elsőként az európaiak közül. Arról írt..., hogy a dzsessz egymaga többet lendített a négerek ügyén, mint az Egyesült Államok összes törvénye együttvéve... Robert Goffin mindig is a négerek nagy költője marad... Goffin az én emberem."