Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 8. novembra 2023

FEKETE, JÁN - OKOLO GALAXIE ZA OSEMDESIAT TÝŽDŇOV

FEKETE, JÁN

OKOLO GALAXIE ZA OSEMDESIAT TÝŽDŇOV

Mladé letá, Bratislava, 1988
edícia Stopy
ilustrácie Teodor Rotrekl
1. vydanie, 23.000 výtlačkov
066-103-88

beletria, román, literatúra slovenská, scifi
392 s., slovenčina

tvrdá väzba

2,50 € stav: dobrý, vyblednutý chrbát *tomzom*bels* 

PREDANÉ stav: veľmi dobrý *inc09*bels*

Čo myslíte, jestvujú niekde vo vesmíre ľudské bytosti, pre ktoré je naša Zem ďalekou a takmer neznámou planétou? To síce nevieme, isté však je, že fantázia slovenského spisovateľa J.Feketeho ich pre nás vytvorila. Sú to ľudia ako my a žijú na vyspelej planéte Molybda. Jednému z nich 17-ročnému Mokimu Martusovi, sa náhodou dostane do rúk kniha, ktorú kedysi napísal pozemský spisovateľ Jules Verne. Z nudy sa do nej začíta a zažiada sa mu podniknúť dobrodružnú cestu okolo Galaxie. Medzi planétami pravidelne premávajú rakety, takže sa to zdá celkom jednoduché. Lenže v skutočnosti sa všetko vyvinie inak a Moki, ktorý nakoniec podnikne túto výpravu so svojím otcom, na vlastnej koži spozná problémy a osobitosti navštívených planét, zažije nejednu ťažkú chvíľu, ba i smrteľné nebezpečenstvo. No vyskytnú sa i humorné príhody a krásne chvíle a vďaka všetkým týmto zážitkom Moki dospeje a zmúdrie a naučí sa vážiť si skutočné hodnoty ľudského života. Vyberte sa teda spolu s ním na planéty Solsola a Debolta, medzi ktorými už-už vypukne vojna, na veselú Koncertu, vyprahnutú Lutéciu...