Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 17. novembra 2023

SEKELJ, TIBOR - PRALESMI BRAZÍLIE

SEKELJ, TIBOR

PRALESMI BRAZÍLIE
(Durch Brasiliens Urwälder zu wilden Indianerstämmen)

Osveta, Martin, 1956
edícia Svetom (9)
preklad Matilda V. Husárová
obálka Jozef Kuník
1. vydanie, 5.400 výtlačkov

geografia, cestopis
164 s., čb fot., slovenčina

tvrdá väzba
stav: dobrý, bez prebalu, ušpinená obálka, pečiatky v knihe

5,00 €

*erima*geo*

Autor tejto knihy si zvolil za cieľ svojej cesty nepreskúmané územie vo vnútrozemí Brazílie - povestné Matto Grosso. Podľahol lákavému volaniu neznámých pralesov, kde žijú slobodné indiánske kmene, ktoré nepoznajú civilizáciu a žijú primitivným životom šťastných ľudí. Ale autor nám neukazuje len svetlé stránky života týchto skutočných detí prírody. Belosi vytrvalo prenikajú na bohaté územie Chavantov, Cherentov, Carayov, Yavaov a iných indiánských kmeňov; toto prenikanie stálo už věľa obetí. V knihe sa čitateľ dočíta o urputných zápasoch medzi domorodcami a bielymi dobyvateľmi, ktorí zradami a hrubým násilím zasievali okolo seba semeno smrteľnej nenávisti. Dozvie sa veľa najmä o Chavantoch, ktorí, poslúchajúc prostý pud sebezáchovy, získali si svojimi ukrutnosťami v styku s belochmi povesť najdivokejšieho kmeňa celej Ameriky.

Kniha je písaná veľmi pútavo a živé líčenie autorových zážitkov dodáva jej čaro bezprostrednosti. Čitateľ prežíva s autorom a jeho ženou, všetky útrapy a radosti ich cesty.