Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 2. októbra 2023

MAY, KARL - PETROLEJOVÝ PRINC

MAY, KARL

PETROLEJOVÝ PRINC
(Der Ölprinz)

Mladé letá, Bratislava, 1963
preklad Perla Bžochová
ilustrácie Karel Teissig
1. vydanie, 30.000 výtlačkov

beletria, román, dobrodružné,literatúra nemecká,
408 s., slovenčina
hmotnosť: 573 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: dobrý, obálka s flakmi, bez prebalu

PREDANÉ

*krakri*belx-ger*

Nepriehľadné pralesy divokého západu, hlboké kaňony dravých riek, šírošíre prérie, kde sa na rýchlych mustangoch preháňajú indiánski bojovníci — vždy vzrušovali fantáziu mladých ľudí. Iba tak možno pochopiť, že romány Karla Maya z divokého západu očarili toľko generácií čitateľov a že po toľkých rokoch získavajú si čitateľov i dnes. Je to iste i preto, že čitateľ v týchto knižkách nájde okrem opisov exotických krajín a vzrušujúcich dobrodružstiev aj neobyčajných hrdinov, ktorých najväčšou cnosťou je ozajstné priateľstvo na život a na smrť a ktorí bojujú vždy za víťazstvo pravdy a dobra. S takýmito hrdinami sa stretneme aj v románe Petrolejový princ. Sú to slávni „pokrvní“ bratia — náčelník Apačov Winnetou a biely lovec Old Shatterhand a celá družina odvážnych zálesákov na čele s neprekonateľným vtipkárom Samom Hawkensom.

A dej románu? Je napínavý, plný dobrodružstiev, nečakaných zvratov, humorných príhod, ba aj šťastných náhod. Je to proste plnokrvná majovka. S napätím sledujeme úsilie zálesákov, ktorí chcú zachrániť dôverčivého bankára z pazúrov falošného „Petrolejového princa“ a nemenej dôverčivých nemeckých vysťahovalcov z pazúrov bandy finderov, ktorí znepokojovali svojimi výčinmi celú južnú Arizonu.

May napísal desiatky románov, no dnešný čitateľ by sa pravdepodobne občas aj nudil, keby ich musel všetky prečítať. Ale vo svojich najlepších knižkách nás autor unáša prekypujúcim dejom, dáva nám prežiť vzrušenia a dobrodružstvá. A pretože túžba po dobrodružstvách je taká stará ako ľudstvo, aj dobrodružné romány budú mať vždy svojich čitateľov.