Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 15. augusta 2020

ŠČERBINA, VLADIMIR R. - CESTY UMENIA

 ŠČERBINA, VLADIMIR R.

CESTY UMENIA
(Puti iskusstva)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1977
edícia Studia litteraria (9)
preklad Viktória Slobodníková
prebal Dušan Šulc
1. vydanie, 1.000 výtlačkov

literárna teória, umenie
456 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, pečiatky v knihe

1,50 €

*unika2* *litt*

Vladimír R. Ščerbina (nar. 1908) patrí k významným súčasným sovietskym literárnym teoretikom. Od roku 1953 zastával funkciu zástupcu riaditeľa Ústavu svetovej literatúry a umenia Akadémie vied ZSSR, v súčasnosti pôsobí ako profesor Moskovského pedagogického inštitútu. Je autorom viacerých literárnohistorických a teoretických kníh: A. N. Tolstoj — kritický a životopisný náčrt (1951), A. S. Novikov-Priboj (1951), Epocha a človek (1961), Aktuálne problémy súčasnej literárnej vedy (1961), Náš súčasník — Koncepcia človeka v literatúre 20. stor. (1964), Lenin a otázky literatúry (1961, druhé vydanie 1967), Cesty umenia (1970), Problémy literárnej vedy v svetle dedičstva V. I. Lenina (1971), Spisovateľ v súčasnom svete. Literatúra — Ideológia — Kultúra (1973).

V knihe Cesty umenia sa autor zamýšľa nad problematikou vzniku a vývinu modernistických smerov v súčasnej literatúre a umení a nad ich vzťahom k realizmu a socialistickému umeniu. Kniha je cenným príspevkom k osvetleniu otázok ideologického zápasu, prebiehajúceho dnes v oblasti kultúry.