Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 15. augusta 2020

POLÁČEK, KAREL - BYLO NÁS PĚT

POLÁČEK, KAREL

BYLO NÁS PĚT

Československý spisovatel, Praha, 1954
edícia Dílo Karla Poláčka (1)
obálka Václav Pátek
doslov František Filipovský
4. vydanie (v ČS 1.), 50.000 výtlačkov

beletria, román, literatúra česká,
214 s., čeština

mäkká väzba
stav: dobrý, pečiatky v knihe

0,80 € PREDANÉ

*bib20* *kat-belc*
 

Líbeznou, knihu „Bylo nás pět“, v niž se Karel Poláček v době, kdy se již nesmělo objevit jeho jméno jako spisovatele, zabral do klukovského světa svých mladých let, vydáváme jako první svazek Díla Karla Poláčka. Tento ironik a karatel i kritik „okresních hrdinů“ nejrůznějších typů a odrůd, jedinečný znalec psychologie malého měšťánka i všech jeho vad, nectností a slabůstek, zanechal po sobě dílo, které pravdivě zachytilo kus minulého světa, a proto z valné části zůstává stále živé. Zaslouží proto, aby se s ním podrobněji seznámil dnešní čtenář. Proto po knize klukovských dobrodružství, kterou klademe do rukou humoru milovných čtenářů tímto svazkem, budou následovat v pořadu Díla Karla Poláčka další práce: satirická románová kritika maloměšťáckého pudu po vlastnictví „Dům na předměstí“ a ironický obrázek ze života malých měšťánků v neklidných dobách velké krise „Pan Michelup a motocykl“. Potom vyjde román ze života sportovních přívrženců „Muži v offsidu“, úsměvná novela z prostředí zmizelého světa sportovních fanoušků, primadon a klubovních lanařů. Do Díla zařadíme i tetralogii o životě okresního města a jeho hrdinů v době před světovou válkou i za ní a dojde i na dlouho již nevydané drobnější povídkové práce, jež budou shrnuty do jednoho svazku pod Poláčkovým názvem „Povídky pana Kočkodana“. Tak se znovu dostane na knihkupecký trh dílo, které svým kritickým pohledem na maloměšťáctví a jeho ironickým, byť ne bojovným odmítnutím, je naším spojencem v boji za nový, lepší svět.