Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 10. septembra 2014

VACEK, JIŘÍ - STEZKA SÍLY - ŠAKTI JÓGA

VACEK, JIŘÍ

STEZKA SÍLY - ŠAKTI JÓGA
Hatha jóga, kundaliní jóga, rádža jóga. náda jóga, siddha jóga a laja jóga

Jiří Vacek, Praha, 1993
řada Nejvyšší jóga a mystika
1. vydanie

ezoterika, mystika, joga,
176 s., čeština
hmotnosť: 220 g

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

4,00 € PREDANÉ

*011*

Stezka síly - šakti jóga je souhrnné označení pro ty druhy jógy, které jsou převážně založeny na využívání božské tvůrčí síly, šakti, která se v člověku projevuje zejména jako mysl a životní síla. Patří mezi ně hatha jóga kundaliní jóga, rádža jóga, náda jóga, siddha jóga, laja jóga a některé další druhy jógy. Autor na základě vlastní dlouhé duchovní praxe a rozsáhlého studia světové literatury podává zásadní vysvětlení principů a zákonitostí na nichž jsou jmenované druhy jógy založeny a metodický návrh jejich praxe, která je přístupná každému upřímnému hledajícímu a nevyžaduje cvičení jógických ásan a ni náročné pránájámy. Autor odhaluje ve svém pojednání některá cvičení, která se dosud tají nebo je lze získat pouze ve zvláštních kurzech jógických škol za značně vysoké poplatky.

Oddíl o kundaliní józe odhaluje pravdu o této tajemné hadí síle, kterou znal i Mojžíš, o kterém Starý zákon praví, že "Povýšil hada na poušti", neboli zvedl hadí sílu. Navržená praxe a postup umožňuje každému dosáhnout totéž, dodržuje-li daná pravidla.

Podaná praxe radža jógy vyzdvihuje zapomenutý cíl této stezky, realizaci našeho božského já a ukazuje cestu k němu i k ovládnutí mysli.

Siddha jóga neboli jóga dokonalých bytostí pojednává o zázračných silách, předpokladech jejich rozvoje i použití.

"STEZKA SÍLY" je další samostatnou částí řady "NEJVYŠŠÍ JÓGA A MYSTIKA", která po svém dokončení bude skutečnou, podrobnou encyklopedií duchovní praxe i její praktickou rukovětí, v níž je položen stejný důraz jak na objasnění základních sil a zákonitostí duchovního vývoje, tak i na praxi, která je přístupná každému, kdo opravdu hledá. V tom spočívá jedinečnost publikace.