Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 18. septembra 2014

LÉKAI, LÁSZLÓ - KÉRDEZZÜK MEG A SZENTÍRÁST

LÉKAI, LÁSZLÓ

KÉRDEZZÜK MEG A SZENTÍRÁST
(Bibliai Katekizmus)

Szent István Társulat, Budapest, 1980
ISBN 963-360-098-7

náboženská literatúra, Biblia,
90 s., maďarčina
hmotnosť: 150 g

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý
 
0,70 €  DAROVANÉ

*048* (kontrola 14.2.2016)

Ezt a kis könyvet Főegyházmegyei Katechetikai Bizottságunk állította össze. Mégpedig úgy, hogy leírtak vagy háromszáz olyan kérdést, amilyen megfordul a hitét már nagyjából ismerő, de sok mindenre pontosabb, megfelelőbb választ kereső és érdeklődő ember fejében.Aztán pedig elővették a több mint 1400 oldalas teljes magyar nyelvű Szentírást. Ebből keresték ki a kérdésekre a feleleteket. Jobbára csak az Újszövetséget lapozgatták, mert nálunk ez ismertebb.Így a könyvnek ez is lehetne a címa: Az ember kérdez, a Biblia válaszol. Rendje-módja is az, hogy a Könyvek Könyvhét kérdezzük meg a vallásos élet dolgairól. Ez szóljon, ez tanítson, ez imádkozzék! Mert ez a feladata, Isten akarta így.Könyvünk nem pótolja a Szentírást, sőt feltételezi használatát. Célja, hogy megerősítsen abban, amit már tudunk, és alaposan megmagyarázza, amit még nem értünk világosan.És mit ígér? Ha megtanuljuk a kérdésekre adott válaszokat - elsősorban az idézeteket -, művelt, hitét az átlagosnál sokkal jobban ismertető kereszténynek tarthatjuk magunkat. A kb. háromszáz idézet a Szentírás és a hitünk summája. Ha a tanuláson kívül elmondjuk - az ugyancsak a Bibliából vett - imákat, és megtartjuk a könyv tanácsait, "Isten embere" leszünk. Ez a feltámadt Krisztus legszebb húsvéti ajándéka számunkra.Esztergom, 1979. HúsvétDr. Lékai Lászlóbíboros, prímásesztergomi érsek