Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 14. mája 2014

CHRISTIE, AGATHA - VRAŽDA ROGERA ACKROYDA

CHRISTIE, AGATHA

VRAŽDA ROGERA ACKROYDA
(The Murder of Roger Ackroyd)

SAYERS, DOROTHY

VRAŽDA POTREBUJE REKLAMU
(Murder must advertise)

Tatran, Bratislava, 1967
preklad Dimitrij Jurkovič, Ján Trachta
edícia Meteor (4)
1. vydanie, 35.000 výtlačkov

detektívky, beletria, román,
512 s., slovenčina
hmotnosť: 553 g

tvrdá väzba
stav: dobrý

2,50 € PREDANÉ

*W2C*

V edícii Meteor predkladáme našim čitateľom dve vynikajúce detektívky, ktoré si prekliesnili cestu k milovníkom tohto druhu literatúry takmer na celom svete. Ak sa meteory zjavia na oblohe iba z času na čas, tak možno i detektívku Agathy Chrlstie: Vražda Rogera Ackroyda a Dorothy Sayersovej: Vražda potrebuje reklamu označiť za mimoriadne zjavy, ktorým musíme venovať náležitú pozornosť.

Vražda Rogera Ackroyda od Agathy Christie, jedno z jej najznámejších diel, má okrem zvyčajných piatich „P“, ktoré sú poznávacou značkou celého jej diela, ešte jednu sympatickú črtu: Páchateľ nehrá úlohu prenasledovaného, ale sám sa zúčastňuje pátrania a pomáha odhaliť páchateľa... Napínavá príhoda sa odohráva vo vymyslenom anglickom mestečku, kde legendárny monsieur Poirot príde pestovať tekvice. A čo pri tom objaví, ako geniálne rozmotá záhadu okolo vraždy, dozvie sa čitateľ pomaly, postupne, nenápadne a súčasne zistí, že neodolal a celú knihu prečítal za jediný večer.

Vražda potrebuje reklamu — od Dorothy Sayersovej je nie menej neodolateľná detektívka. Poskytuje nám prekvapenie za prekvapením. V reklamnej agentúre nastúpi nový zamestnanec. Postupne sa dozvie, že nastúpil namiesto kolegu, ktorý v podniku zahynul tragickou smrťou. Nový zamestnanec — Death Bredon, sa už za veľmi krátky čas dozvie, že sa v „Pymovej Reklame" dejú čudné veci. Čitateľa prekvapí jeho zvedavosť, neobyčajná podnikavosť a napokon ho prekvapí odhalenie, kto vlastne Bredon je. Najväčšie prekvapenie však čaká Bredona samotného, lebo vražda, ktorú chce odhaliť, je len malou zápletkou vo veľmi komplikovanom prípade — veľmi vtipne, dôsledne organizovanej činnosti, pašovania ópia. Vražda potrebuje reklamu je celkom nevyspytateľná detektívka, lebo každá kapitola prináša čosi neočakávané.