Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 21. septembra 2012

VYMĚTAL, JAN - PSYCHOTERAPIE

VYMĚTAL, JAN

PSYCHOTERAPIE
Pomoc psychologickými prostředky

Horizont, Praha, 1987
1. vydanie, 5.500 výtlačkov

zdravie, psychiatria, psychológia
80 s., 8 čb a 2 farebné foto, čeština
hmotnosť: 124 g

mäkká väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

1,60 € PREDANÉ!

*112*


„Psychoterapie vznikla jako léčebná metoda a vyvinula se v interdisciplinární obor, který je součástí integrální antropologie. Jako léčebná metoda je charakterizována specifickou (interpersonální, sociální) zkušeností. Pravděpodobně mezi podstatné účinné faktory patří náhled (produktivní, tj. vedoucí ke změně, vyžaduje průběžný nácvik, trénink) a korektivní zkušenost se složkou kognitivní a emocionální. Psychoterapie probíhá v sociální interakci, ve které jsou zpravidla přítomny verbální i neverbální složky. Interakce má charakter lidského setkání dvou nebo více lidí, kteří jsou si bytostně rovni a tato rovnost zůstává zachována i v asymetrickém vztahu." (Zdeněk Mrázek, 1986)

„Psychoterapie je přátelské utkání, při kterém má bodovat terapeut, ale vyhrát pacient." (Jaroslav Skála, 1986)

„Považuji psychoterapii za proces vytváření terapeutického prostoru, který ohraničují terapeut spolu s pacientem mezníky vzájemného respektu, důvěry, akceptace a zajištění terapeutického času, jenž je průsečíkem minulosti, přítomnosti a budoucnosti, je naplňován oboustrannou trpělivostí a tím, že oba zúčastnění jsou jeden druhému plně k dispozici. Terapeut je v předstihu svou odbornou erudicí, pacient svou specifickou zkušeností. Terapeutický časoprostor umožňuje vznik a rozvíjení zcela mimořádného vztahu, uvolňujícího autoasanační síly pacienta. Pacient je terapeutem akceptován jako protějšek - Ty - ne objekt, což je základnou pro lidské setkání, které může přesáhnout rámec psychoterapie." (Darja Kocábová, 1986)

„Psychoterapie je léčebné působení na nemoc, poruchu nebo anomálii psychologickými prostředky. Nebo jinými slovy: psychoterapie je záměrné upravování narušené činnosti organismu psychologickými prostředky. Narušení činnosti se může týkat psychických procesů a osobnosti nebo somatických procesů a orgánových funkcí. Může být záležitostí podmíněnou jak psychogenně, tak somatogenně. K psychologickým prostředkům pak patří především slovo, ale i mimika nebo mlčení, emotivita a emoční vztahy, učení, manipulace prostředím a jiné." (Stanislav Kratochvíl, 1976)

„Psychoterapie znamená sílu k odhodlání duše léčit samu sebe." (Vladimír Špalek, 1986)