Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 4. júna 2024

MEEK, JAMES - SIBIŘSKÉ DRAMA

MEEK, JAMES

SIBIŘSKÉ DRAMA
Syrový milostný příběh z období ruské revoluce
(The People´s Act of Love)

Jota, Brno, 2006
preklad Jan Kozák
obálka Jiří Mičkal
1. vydanie
ISBN 80-7217-446-0

beletria,román,literatúra anglická
378 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

3,90 €

*tomzom*b-eng*

Rok 1919, Sibiř: Hluboko v nelítostné krajině leží pod správou českých legionářů vesnice, jejíž obyvatelé patří k podezřelé sektě v čele s enigmatickým vůdcem Balašovem. Všichni se připravují na krutý útok bolševiků podél Transsibiřské železnice. Do toho příchází Samarin. Vynoří se z lesů s historkou o tom, že utekl z akrtického gulagu, a tvrdí, že ho pronásleduje kanibal. Krásná mladá vdova Anna nezůstane vůči nově příchozímu lhostejná. Zároveň je ve vsi nalezen mrtvý tanguzský šaman a všechny zachvátí nedůvěra a hrůza ....

Na miniaturní ploše na pozadí turbulentních událostí té doby se odehrávají tři milostné příběhy, poznamenané vlivem sekty kastrátů, a je zde odkryt i typický motiv sibiřského šamanismu. Jedná se o nadčasové dílo, které se setkalo s kladnými odezvami ze strany předních světových periodik a kritiků (New York Times, Independent, Guardian).

Kniha byla přeložena do 20 jazyků