Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 7. novembra 2023

MARTIN, TIM - SURREALISTI

MARTIN, TIM

SURREALISTI
(Surrealists)

Slovart, Bratislava, 2004
preklad Jana Kantorová-Báliková
predslov Mike O´Mahony
1. vydanie
ISBN 80-7145-877-5

umenie, výtvarné umenie,
256 s., far. fot.,slovenčina

tvrdá väzba, malý formát
stav:veľmi dobrý

7,90 €

*marno*ume*

V ďalšej z inšpirujúcich publikácií edície Umelci a ich diela – Surrealisti - ponúka Tim Martin prehľad diel i stručnú charakteristiku umelca, navodzuje atmosféru doby i okolností, za ktorých vybrané diela vznikli. Prekrásny výber prác je obohatený odborným úvodom Dr. Mika O’Mahonyho. Ak dnes označíme udalosť alebo zážitok za „surreálny“, každý vie, čo máme na mysli. Slovo automaticky navodzuje predstavu čohosi tajomného a nádherného, pocit nesúvislosti a dezorientácie, nevysvetliteľnosti a neznáma. Predstavujeme si svety, v ktorých ryby plávajú po oblohe a neživé objekty sa pred našimi očami menia na živé bytosti. No takéto predstavy, ktoré sú skôr v súlade so svetom snov a nočných môr než s každodenným životom, azda nepochádzajú až tak z našej predstavivosti, ale poznáme ich skôr z kresieb, malieb a sôch, ktoré vytvorila skupina umelcov pôsobiacich prevažne v období medzi dvoma vojnami.