Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 7. septembra 2017

FELLINI, FEDERICO - A LOĎ PLÁVA

FELLINI, FEDERICO

A LOĎ PLÁVA
(E la nave va)

Smena, Bratislava, 1989
edícia Máj (543)
preklad Eva Mikulajová
doslov Slavomír Magál
filmografiu zostavil Ivan Maxon
prebal Dušan Junek
1. vydanie, 28.000 výtlačkov
ISBN 80-221-0021-8

publicistika, film
152 s., slovenčina
hmotnosť: 280 g

tvrdá väzba s prebalom

0,60 € stav: veľmi dobrý *juriv* in **O2**
0,60 € stav: veľmi dobrý *zukol4* in *X02*

Veľkí filmoví režiséri sa zriedka vyslovujú k otázkam filmovej tvorby. Federico Fellini je vzácnou výnimkou. Jeho kniha Robiť filmy (1980) podnietila mnohých popredných reprezentantov svetovej kinematografie (Luis Buňuel. Michelangelo Antonioni atď.).

Spisovateľa Felliniho, pravdaže, ťažko porovnávať s Fellinim - tvorcom filmov, majstrovských diel filmového umenia, s ich mnohostrannosťou, významovým a myšlienkovým bohatstvom, umeleckou objavnosťou. prekvapujúcimi svetelnými a farebnými efektmi, kompozíciami, sémantikou a symbolikou. s ich videním človeka, nespočetných postáv, ktorými zaľudňuje svoje filmy, typmi a charaktermi, aké vie ukázať umelec, ktorý si starostlivo vyberá aj posledného štatistu.

Felliniho filmová poviedka A loď pláva potvrdzuje. že mu nejde len o mágiu filmových obrazov, ale predovšetkým o človeka, o poznanie jeho podstaty. Fellini je prenikavým pozorovateľom a vykladačom sveta, vidí a chápe súvislosti, ktoré obyčajní smrteľníci prehliadajú.

Federico Fellini patrí nepochybne k vynikajúcim predstaviteľom svetového umeleckého filmu. Už vyše tri desaťročia si jeho diela udržujú živý záujem publika na celom svete.

O jeho tvorbe sa vedú spory, chvália ho i kritizujú, jeho iritujúce fantastické filmové idey nikoho nenechávajú ľahostajným. Hoci jeho filmy často inklinujú k legende a snu. neobchádzajú závažné problémy súčasnosti, nastoľujú pálčivé otázky dneška. Potvrdzuje to aj naše vydanie Felliniho filmovej poviedky a scenára A loď pláva.