Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 4. decembra 2014

HRABAL, BOHUMIL - MŮJ SVĚT

HRABAL, BOHUMIL

MŮJ SVĚT

Československý spisovatel, Praha, 1988
edícia Knihovna české prózy 1945-1985
prebal Aleš Lamr
1. vydanie, 120.000 výtlačkov

beletria,  próza krátka, literatúra česká
472 s., čeština
hmotnosť: 690 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: dobrý

4,40 € PREDANÉ

*home*belc*

Bohumil Hrabal (28. 3. 1914), autor osobitě vyhraněného tvůrčího profilu, vstoupil do literatury jako svébytný a výrazný prozaik který naráz pronikl do čtenářského povědomí. Poznamenán bohatými životními zkušenostmi (poznal prostředí v pivovaru, na notářství, na železnici, v pojišťovně, v hutích, ve Sběrných surovinách, v divadelním zákulisí), měl dostatek zážitků potřebných pro svou literární tvorbu. Obráží se to i v novém výboru Můj svět, zahrnujícím ukázky z autorova díla v plné jeho šíři Zastoupeny jsou zde - Perlička na dně, Pábitelé, Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet, Morytáty a legendy, Slavnosti sněženek, Domácí úkoly z pilnosti i Život bez smokingu. Společným rysem všech těchto próz je hrabalovské pábitelství, lyrismus, volný tok řeči, jež umožňují rezignovat na souvislou fabuli a prokreslenou charakteristiku postav. Výsledkem tohoto mozaikovitého vyprávění však není únik od skutečnosti, právě naopak. Hrabalovou doménou je totiž často šedivá každodennost, kterou dokáže ztvárnit neotřelým způsobem. Jeho poetické vidění skutečnosti je zaměřeno obvykle především na životní situace prostého člověka, v němž má autor zalíbeni a v jehož nitru nalézá onu touženou perličku na dně. Hluboká znalost života by se však nemohla stát hlavním faktorem Hrabalovy literární sily a originality, kdyby nebylo jeho schopnosti ostře vidět okolní svět a umět svým objevitelským viděním vzrušit nejen sebe, ale i čtenáře. Svědectvím toho je i výbor Můj svět, který nám připomene to, co nás vždy v Hrabalově tvorbě podmaňovalo a okouzlovalo